130805 Måndag, Tyskland på mc, Abbekås

Har installerat en familj från Schweiz i vår stuga. Sjundhult är ganska internationellt just nu, alla hus är bebodda. Startar upp Transalpen och drar iväg söder över mot okända mål.
Första kvällen är dock känt. Jag ska övernatta hos min gamle flygkompis luftkaptenen Lasse Eggeling i Abbekås, på skånska sydkusten.
Kom inte iväg förrän klockan fem på eftermiddagen. Var nog bra att slippa värmen mitt på dagen. Passerade Växjö, När jag närmar mig IKEA,s högborg i Älmhult, börjar det bil ont om soppa i tanken, svänger in i samhället och fyller upp. Fortsätter mot Kristianstad med Everöds flygplats där jag ofta landade under min aktiva tid. Körde genom ett sommarfagert Skåne, passerar Ystad och kör den vackra kustvägen västerut. Nu börjar det bli kyligt, mörkret faller, den råa och fuktiga havsluften känns av. Jag åker i sommarjackan, den varmare med foder är nerpackad i toppboxen. Tycker inte det är lönt att stanna när knappt en timma återstår till destinationen.
GPS,en leder mig exakt fram till Lasses villa, som ligger så vackert med utsikt över havet.
Det blev fyra timmar i sadeln. Mellan huset och havet ligger hans alldeles egna flygstråk ”Egglanda”.
Jag blir varmt välkomnad av deras hund, en collie av något slag. Hustrun Marianne som är läkare har sin första semesterdag och är trött och går och lägger sig. Lasse har grillat kalkonkorv och vi sitter länge och pratar gamla minnen, både om flyg och alla våra hojturer med FGMS, som står för Flyg Gastronomiska Motorcykel Sällskapet. Klockan hinner passera midnatt med råge när jag lägger mig.

130805

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *