130807 onsdag, Tyskland på mc, Bremen

Startade upp från Flensburg vid tiotiden, tankade och konstaterade att bränsleförbrukningen ligger skyhögt över normalt. Får sluta upp med att åka med full gas. Nu har jag ingen anledning att stressa. Full tank räcker inte mer än 20 mil mot normalt ca 35, märkligt.
Drog iväg ner mot Hamburg, blev omkörd av en räcka av Morgan sportbilar, satt och njöt av de fina bilarna, får också se en Austin Helay 3000 dyka upp i backspegeln. Hela gruppen svängde in på en mack för tankning och fika, jag följde efter. Föraren i Healeyn kom fram och pratade, han hade lagt märke till mitt intresse för bilen. Jag berättade att min numera bortgångne bror Carl-Eric hade ett antal Healey under sin levnad, den sista har hans son kvar ännu.
Själv har jag haft två av den lilla typen Healy Sprite i min ungdom. Hade även en röd MGA Twin Cam, som jag sålde för 7000 kr, hade varit värd bortåt 300000 kr idag. Man får inte gråta över spilld mjölk, jag har spillt mycket under mina år.
Passerar tunneln under floden Elbe, sedan över de fantastiska broarna i Hamburgs hamnområde. Anländer till Bremen efter fyra timmars körning med många fikastopp och bensträckare. Hittade ett helt nybyggt hotell i närheten av huvudbanstationen fick ett fint rum för under femhundra spänn. Var ute på restaurang och åt en god middag.
När jag skulle gå hem, en sträcka på ca en km, ösregnade det. Hoppade in på en pub där jag blev sittande till regnet gått över. Intressant att lyssna på lokalbefolkningen och den typiska hornblåsmusiken. Tog sedan promenaden hem, beklämmande att se alla uteliggare, flera av dem har fina stora hundar, som också sover på trottoarerna. Detta är en trend jag tidigare lagt märke till i flera tyska städer.
Just ny ligger jag och väntar på bättre väder, så att jag åka åka vidare.130807

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *