130808 torsdag, Tyskland på mc, Celle

Vaknade upp och såg att det regnade kraftigt, var bara att vända ryggen till och somna om. Checkade ut fån rummet kl 12.00, då hade det slutat att regna.
Hörde ett väldigt oväsen från kedjan under gårdagen, nysmord när jag åkte hemifrån, tydligen dags igen. Är inte van vid kedjedrift, det ska vara kardan på moderna hojar. Har alltid åkt BMW under mina långturer tidigare och då har man inga såna här problem.
Jag körde över till Louise Mcbutik, den finns i stort sett i varje stad i Tyskland. Jag köpte kedjespray och fick tyst på eländet. Jag köpte också två sovsäckar som ersättning för de tidigare som Bella bet sönder blixtlåsarna på när hon var valp. Dessa sovsäckar är väldigt små, Sollan och jag brukar ha med dem när vi är ute och åker. Även i sommarhuset brukar vi använda dem, de är så sköna att ligga i. Enkelt att bädda blir det också. Köpte också ett lastnät eftersom hojen börjar bli överlastad. Jag saknar sidoboxar. Har en vattentät lasttrunk med kläderna i. Den är ny, den gamla lånade jag ut till Ove Fundin, han hade tänkt använda den på sin resa från Nordkorea till Stockholm genom Sibirien för några år sedan, men trunken råkade komma i kontakt med avgasröret och hela härligheten brann upp med pass och skeppskassa.
Väl på hojen knallade jag iväg mot Hannover men ändrade mig under vägs. Divertade till mitt stamlokus i Hambühren, som ligger några km före Celle. Kvinnan som driver ett Bed & Brackfast hade fullbelagt, augusti i Tyskland är inte rätt månad att söka boende. Hon ringde en tant i en grannby som hade ett ledigt, mycket trevligt rum. Dessutom billigare.
Stället i Hambühren där jag brukar bo är en gammal bondgård där man kör in på gårdsplanen och där jag kunde gömma min Mercedes Sprinter med ett stor släp fullt med hojar under den tiden jag importerade motorcyklar från Tyskland. Det gällde att hitta övernattningar som låg lite i skymundan, att man inte blev bestulen. Det hände att jag ibland hade 14 hojar i lasten.
Efter en välbehaglig dusch åkte jag in till Sparkasse Celle där jag avslutade mitt konto eftersom jag inte har några affärer där längre. Celle var min bas vid mina tidigare inköpsresor.
Tillbaka till Hambühren och in på krogen La Villa, som drivs av en härlig italienare. Han hälsade hjärtligt och pekade på mitt stambord, standardmeny, som vanligt sa han. Och snabbt blev jag serverad en fantastisk proschuto parma med melon. Jag satt nog där ett par timmar, fortsatte sedan in till Celle igen och restaurangen Schattauer, där krögaren frågade om jag skulle ha fläsklägg eller rumpstek? Rumpstek blev mitt svar, ”Ok, rumpstek mit brathkartoffel und speck”, blev hans kommentar. Otroligt vilket minne dessa krögare har, å andra sidan var jag stamgäst där ungefär var tredje vecka när jag var igång med mina motorcykelaffärer.
Rumpsteken var större än vanligt, säkert en och 3/4 tum tjock. Den medföljande extra kniven behövdes inte, köttet var välhängt och den ordinarie kniven sjunker lätt igenom. Krögaren skryter av att han serverar Tysklands bästa rumpstekar och fläskläggar, jag har inget att erinra, maten är fantastisk. Krogen var också fullbelagd, jag fick sitta ute i trädgården denna vackra kväll.
Serveringen sköttes av samma kvinna, som varit där så länge jag kan minnas, hennes förra svåger blåste mig på ca 150 000 kr en gång, men det rår ju inte hon för. Svågern fick sitta av ett par år i en cell i statsfängelset i Celle. Det var inte bara jag som blev blåst. Men jag struntade i att betala några hojar jag var skyldig honom, det märkte han tydligen inte. Gåvor och gengåvor.
Hör att det är dåligt väder hemma, får se hur jag gör, hade tänkt vara hemma på lördag, hälsar väl på några affärsbekanta i morgon och tar beslut om vilken väg jag ska åka hemåt. Det går färjor från Travemünde, Rostock och Sassnitz. Den senare tar knappt fyra timmar men ligger å andra sidan längst bort. Nästan vid Polen. De andra behöver sju timmar för överfarten.Bifogar några bilder jag lyckats få fram. En löpsedel jag fotograferade på Lasse Eggelings kontor, han var den första som landade på Sturup på öppningsmorgonen. En bild med sportbilsentusiasterna och sedan förrätt och varmrätten som intogs på två olika krogar under gårdagskvällen.

130808_1 130808_2 130808_4 130808_3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *