131001 Familjen Holmström 65 år på prästgårdsgatan i Vimmerby idag

131001 Familjen Holmström 65 år på prästgårdsgatan 10 idag
Jag kommer ihåg den kvällen. Jag var nio år, vi hade kommit med flyttlasset på en lastbil från Fågelfors. Huset vi flyttade in i var ett kråkslott.
På gården där nu karpdammen ligger fans en romantisk björk, som växte mer vågrätt än horisontellt. På den satt min nya lekkamrat Bosse Hagman, då fem år, jag var nio. Vi satt och pratade med varandra. Vi var nära lekkamrater under något år innan hans familj flyttade till Västervik och vi tappade kontakten helt med varandra. Han och hans mamma, pappa och syster bodde på övre våningen, vi på nedre, i källarvåningen bodde en familj på två vuxna och fyra barn.
Något rum var uthyrt till två ungkarlar. Vi bodde då 13 personer i huset. När Sollan och jag bodde där och Jocke flyttat ut, var vi endast två personer kvar.
Pappa sade upp våra hyresgäster. Min bror Bengt gifte sig med Birgit och flyttade in på övervåningen. Pappa öppnade sitt skomakeri i källarvåningen. I det inre källarrummet startade storebror Bengt upp sin portföljtillverkning.
När jag gift mig med Sollan i september 1965 köpte vi över huset av sterbhuset, far dog i januari 1965.
Flygbolaget Holmström Flyg, sedermera Holmstroem Air AB, (hade som mest drygt 100 anställda) startades i det huset och hade sitt huvudkontor i samma källarvåning innan hangarerna byggdes i Hultsfred och även huvudkontoret flyttade dit. Det har med andra ord hänt en hel del i det huset.
Efter 61 år flyttade jag ut med Sollan och flyttade in i ett hål i väggen på Storgatan 64, där vi har tillgång till en rostig balkong.
Sonen planerar ett sjudundrande jubileumsparty!

20131001-234312.jpg

20131001-234333.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *