1,a maj 2017 170501

Ove Fundins staty i Tranås i vinterskrud
Min BMW
Vaknade lite sent idag, fixade frukost till mig och Bella. Vi gick och lade oss igen i soffan, jag fortfarande i pyjamas.
Telefonen ringde, mannen som förärats en staty ringde från Malexander, platsen där de otäcka polismorden hände för 18 år sedan.

 Ove ville att vi skulle träffas och åka en tur på motorcyklarna. Jag hade inte suttit på min cykel sedan i höstas. 

Det blev en snabb tvättning, rakning och en tur ner i källaren för att hämta mc- kläder, stövlar mm. 

Berättade för Bella att hon inte fick följa med, hon gick lite slokörat upp i soffan och lade sig besviket. Hon vet vad som gäller.

Jag startade upp BMW,n, lade in backväxeln och backade ut ur carporten. Vill medge att jag varit lite fundersam hur jag skulle klara hojen med tanke på hur mitt hälsotillstånd varit under vintern. När jag väl slagit på värmesadel och värmehandtag och satt i sadeln kändes alla bekymmer borta. 

Jag drog genom de vackra Djursdalabygderna, något söder om Kisa stod Ove vid vägkanten och väntade. Vi körde mot Horn och Gamleby, hamnade så småningom vid hamnen i Västervik. En kopp te och en kopp kaffe samt var sin kaka kostade 112 kronor.

Vi körde vidare utefter Gamlebyvikens norra strand tillbaka till Gamleby, vidare via Blackstad mot Vimmerby och Kröngården. Där beställde vi nästan samma saker som i Västervik med den skillnaden att vi tog en bulle och en ostfralla i stället, kostnaden var där endast 55 kronor, alltså knappt halva priset. Vimmerby är fantastiskt!

Vi hade ett fantastiskt väder med dryga 15C- grader. Kan väl konstatera att dagens tur återväckte livsandarna efter en för mig på många sätt tuff vinter. Nu kommer det att bli fler och längre turer, förra säsongen körde jag ca 6000 km får se om jag kan slå det i år. Idag blev det ca 250 km.

Ett alldeles perfekt sätt att fira 1,a maj. Igår flaggade jag för hans majestät konungen, idag fick flaggan vila 😉 

/J-O Ove och jag på en tur genom Östergötland under föregående år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *