Antikrundan kåseri 160608

Onsdag kväll, mc-tur med Antikrundan. Efter en gråkall, regnig och kulen dag sprack himlen upp och vi, några trogna, endast fyra till antalet träffades vid st1- macken på Prästgårdsgatan. Manfallet var stort, några med giltigt förfall, några trodde nog inte på vädret, vi körde norr ut
redan vid Vännebjörke var himlen klarblå. Vi passerade Hallersrum intill Djursdala och ankom till Annas Café i Horn, en trevlig mötesplats för motorintresserade. Där blev det sedvanlig räkmacka med kaffe.    Där parkerade jag bredvid mina tonårs favoritbil, en röd MG TF Cabriolet i vad jag bedömde ”mintkondition”. 

   Redan som 15- åring bestämde jag mig för att ”en sådan ska jag ha när jag fyller 18”, den skulle vara röd med svarta skärmar. Nu blev det inte så, det blev en MG- Twin Cam i samma röda färg, också det numera en klassiker som man inte längre har råd att köpa.

   Med åren har det blivit många sportbilar av skilda fabrikat, just nu har jag ingen. En tvåsitsig Morgan Cab står fortfarande på önskelistan men den dagen får jag nog inte uppleva! 

   Återresan gick på småvägar i södra Östergötland och norra Småland, vilka fantastiska landskap att färdas i en sommarkväll som denna. Det blev inte så många mil denna kväll, knappt tio. 

   Kvällen förflöt på vår upphöjda altan med utsikt över dammens fågelliv, intressant nu är att följa de två kanadagässen som troget vaktar sina två ungar.

   Minst två kullar med gräsänder har nedkommit med ungar verkar vara närmare tio i den ena kullen. Tyvärr brukar de flesta av gräsändernas ungar försvinna, tror att det är de stora malarna i dammen som passar på att få ett skrovmål mat! 

MG TF Cab och BMW K1200LT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *