Besök hos kompisar i Skåne 180331

Lördagskväll och påskafton i stugan. Veckan har varit intressant och givande.

I söndags morgon styrde jag söderut med destination Limhamn där gamle kompisen Öyvind Pedersen bor med sin hustru Lina.

Startade från ett vintrigt Sjundhult, vädret blev sämre och en kompakt dimma rådde när jag kom ner emot Växjö. När jag nådde Skåne var det barmark och solen började titta fram. Jag blev, sömnig och gäspade några gånger, helt plötsligt plingar det till och en kaffekopp med texten ”paus” kom upp på displayen. Dagens bilar märker allt.

Varning för att somna

Vid tvåtiden var jag framme i Limhamn och blev bjuden på en god lunch. Därefter körde vi drygt 50 km till Abbekås och gamle flygarvännen, sedermera motorcykelvänner Lasse Eggeling. Lasse mår inte så bra efter en långvarig sjukdom men denna dag var han på ett strålande humör. Vi hade tänkt att endast stanna någon timma eller två. Vi blev kvar drygt sju timmar. Vi hade riktigt trevligt och Lasse var märkbart glad.

På måndagen hade vi bestämt med ytterligare två gamla bekanta från flyget, Ove Hansson och Nils Carlsson.

Samtliga av oss, även Lasse Eggeling har det gemensamt att vi kommersiellt har flugit mitt första tvåmotoriga flygplan Beechcraft tavelairen med registrering SE-EES. Öyvind för SydAero och jag i eget företag och de övriga i Malmö Aeros regi. Många gamla minnen ventilerades över en lunch på restaurangen Kalk i Limhamn.

Ove bjöd därefter på kaffe i sin mysiga lägenhet och på bordet vid hans egenbakade kaka hade han placerat en modell på vårt flygplan ”Trippelecko Sierra” så som det såg ut på den tiden.

”Trippelecco Sierra” på kaffebordet

Ove Hansson, Nils Carlsson och Öyvind Pedersen

Nils

Nils, Ove och Öyvind

Det hör till saken att Öyvind och jag passerade logen där nämnda flygplanet står parkerat ute på åkern som vrak. Tråkigt att se denna trotjänare på det viset.

För att återgå till Ove Hanssons boende har jag aldrig sett något liknande äldreboende. Det stod i reklamen att det var Sveriges förnämsta äldreboende. Tror de kallade det för framtidsboende. Inget saknades, vinkällare, biograf, bibliotek, restauranger, och mycket, mycket met. En fantastisk upplevelse.

Låg kvar hos Öyvinds ytterligare en natt och styrde hemåt på tisdagen. Blev förvånad när vårblommors var täckta av snö på morgonen. Hemresan var en jobbig historia med allt från snöstorm, plogbillar och dimma. Först när jag kom till Vimmerby sprack himlen upp och solen började lysa.

När jag kom till Vimmerby var det ett pansarlager av is med minst 10 mm tjocklek över i stort sett hela bilen. Bilen som tidigare varit svart var nu i stort sett grå av smuts och is.Bilen efter hemkomsten

Resten av veckan har gått åt att röja snö, få en vattenskada med översvämning reparerad och värma upp en av stugorna till de tyska gästerna som kom på torsdagen och fortfarande är kvar. Trevliga gäster som grillar, badar bastu och njuter av tillvaron i Sjundhult.

Önskar en fortsatt Glad Påsk till alla Er därute i stugorna around the globe!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *