Dagsrapport från 160926

Min numera bortgångne storebror Bengt var bilhandlare större delen av sitt liv, han blev 87 år. Han började sälja Mercedes under 1950- talet och idag är företaget den äldsta Mercedesagenturen i Sverige. Företaget drivs numera av hans söner och finns i såväl Vimmerby som Västervik.    Igår blev jag ombedd att följa med och hämta 7 helt nya Mercedes i Linköping, som tydligen skulle visas upp i Småland.

Det låg en hög med bilnycklar, jag tog en av dem, satte mig i och försökte starta men inget hände. Jag ropade på en av gubbarna där och sa: -den startar inte- fick svaret: -den är igång, lägg i växeln och kör-. Det var en hybrid, elektriskt driven. Det var en helt ny upplevelse för mig, ljudlös, endast ljudet från vägen hördes och vilket drag, vilken acceleration! En sådan får det bli nästa gång!

 /Mercedes C 350 E. En svart herrgårdsvagn av årsmodell 2016. Motorn på 211hk drivs med el och bensin./

   Mercedes ligger hästlängder före allt annat!

   De första milen körde jag den elektriskt drivna bilen, sedan körde jag en annan värsting i 400-serien, det var också en trevlig bekantskap.Några av bilarna

Efter hemkomsten åkte jag hem till Sjundhult för att hämta Bella, som legat hemma ensam flera timmar. Vi åkte sedan in till hustrun på äldreboendet där Bells som vanligt charmade personal och boende. Det blev den vanliga promenaden med Sollan i rullstolen. Tänk om jag fortfarande kunde tala med henne! Vad tänker hon där hon sitter i sin tysta värld?

   Vi återvände till vårt bränneri där vi numera bor, kunde sitta ute i solstolen till solnedgången, fortfarande i slutet av september, ljummet och skönt. Idag för tre år sedan var det kallt och frost på marken.Bella slappar och husse läser en bok

Solen går ner bakom stenmuren
Jag blev sugen på en rumpstek som låg i frysen, tinade upp den, kryddade rikligt och lade den i min fantastiska elektriska innegrill, grillade den svagt till lätt medium. Jag avnjöt den under den senare delen av kvällen, även Bella lät sig väl smaka till en värmande brasa i rörspisen.Förvärming av grillenVäl kryddad rumpstek Perfekt lätt medium något röd i nyansenLite persiljesmör sätter extra piff på stekenDet där blev bra, lite vispgrädde hälldes påLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *