En lördagstur på motorcykel 150912

I går var det lördag, Arnold Carlsson och jag blev ensamma på dagens mc- tur, som gick närmaste vägen via Gamleby till vägkrogen i Tindered. Jag åt en fläsklägg med rotmos men den var inte av den kvalitet som man blivit van vid på denna för övrigt så utsökta vägkrog.

Det var jag som tog ledningen dit, och får väl medge att det blev en mer aggressiv körning än vad vi normalt gör i vår så kallade ”Antikrunda”. KnarrArnold och jag representerade ändå 156 levnadsår tillsammans och Arnold steg av hojen med ett leende. Hans gamla speedwaytakter sedan 50- talet sitter tydligen kvar!

Vi tankade och körde vidare, nu med Arnold som ledare, det gick i samma takt tillbaka till Gamleby, vidare genom Överum mot Åtvidaberg där vi tog av i riktning mot Oppeby och över Råsebro till Horn där vi tog en bensträckare. Vid Hallersrum skildes vi, Arnold tog närmsta väg till Vimmerby och jag körde över Snokebo till Sjundhult där jag numera hör hemma. Lördagsturen blev drygt 180 km

Åkte in till Vimmerby där jag introducerade en ny tillfällig hyresgäst i vår tomma lokal. Hade med mig Bella som tillbringat dagen hos vår granne och hyresgäst Bror. Bella och jag satt några timmar hos Sollan som i och för sig mår bra men hon får otrevliga hostattacker som jag påtalat men som ingen verkar intressera sig för. Hon håller nästan på att kvävas, blir blå i ansiktet, jag blir så orolig när jag ser det. Hennes inackordering kostar 10 979 kronor i månaden och då ska det ingå sjukvård men den sjukvården känner jag att vi blir blåsta på. För övrigt är personalen toppen och Sollan trivs bra på Borghaga.

Vi kom hem lagom till GP i speedway som denna kväll gick i Slovenien på en ganska lång bana. Det var fin speedway tyvärr var det lite trångt i första böjen i första heatet och det blev en riktigt otäck vurpa. Svensken Thomas H. Jonasson blev enligt reportrarna felaktigt utvisad. Enligt min mening var det Nicky Pedersen som sin vana trogen orsakade olyckan genom att med bakhjulet diskret fälla de övriga två, men om detta sades inget alls.

Man tycker nog att Nicky är en publikmagnet men jag tycker han borde varit avstängd för länge sedan. Man går ju inte på speedway för att se blod rinna och förare skadas, man går för att se fin sport. Nicky Pedersen är fin att se när han ägnar sig åt att åka speedway men hans tjyvtrick gillar jag inte! Det var den fine gamle Greg Hancock som tog hem segern i kvällens omgång. Svenskarna gjorde som vanligt en ganska blek insats.

Nu är det söndagsmorgon och solen har återvänt, får se vad denna dag har att bjuda på! IMG_3142-0.png

2 reaktioner till “En lördagstur på motorcykel 150912”

  1. Jag tycker som Du J-O att Pedersen var orsak till haveriet genom att tränga sig in före ThJ som redan var på väg in till sargen!!
    På onsdag är Du välkommen till Vetlanda för en finaltävling – garanterat fritt från dansken!!
    Hör gärna av Dig!!

    1. Jag gillar inte Vetlanda med sina läggmatcher och återhållsamhet för att hålla poängen nere för vissa förare, deras lagledaren gör speedwaysporten en stor björntjänst. Varför håller Tai Woffinden på att dra av på gasen ibland när alla vet att han kan bättre. Är han manipulerbar av tävlingsledaren som givetvis vill ha så mycket publik som möjligt till sina matcher?

      Samtidigt går lagledaren Staaf ut och anklagar Gislaveds lag för samma sak. Nej speedway har tappat spänningen åtminstone för mig just nu. /J-O

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *