Fortsättning på mina hjärtproblem. Torsdag – Fredag 140911-12

Fick sovmorgon. Klockan 12.00 hämtade de in mig till operationssalen. Ganska omständliga förberedelse innan jag somnade in. Vaknade på uppvaket kl 18.30, undrar varför det tagit så lång tid. Vaknade i piss och blod, jag var fortfarande groggy en lång stund. Frusen och skakade som jag skulle haft Parkinson. När jag vaknade var jag nog lite förvånad att jag faktiskt levde även om det inte kändes så. Ligger med slangar och dränering från snorren. De rekommenderar mig att inte lyfta mer än 5 kg till en början. Hur ska det kunna fungera?

Kom upp på rummet. Fick åter höra att allt gått bra och att kirurgen var nöjd. Jag har fått en del dryck och en kopp kaffe med macka. Livskrafterna börjar återkomma. Kirurgen ska hälsa på mig i morgon, han hade ringt till min svägerska hörde jag. Någon sömn den natten blev det i stort sett inte alls. Det blixtrar i ögonen, jag ser inte att läsa.

Nu är det fredag 140912
Klockan närmar sig 12.00, jag har talat med kirurgen Niels-Erik Nielsen. Han berättade att operationen gått helt planenligt, de har satt in två klipps på en hjärtklaff och den läcker nästan inget alls. Den får heller inte vara för tät. Om jag vill får jag åka hem idag, och det vill jag gärna, känner mig lite skör, de drar mig i rullstol tills vidare.

Jag har också varit på ultraljudskontroll och även där ser det bra ut säger de.
Nu har jag civila kläder och ska äta lunch i matsalen. Stygnen i ljumsken är nu borttagna likaså slangen i urinröret. Doktor Nielsen kom upp på ytterligare ett besök och tyckte att mina blodvärden varit låga en längre tid, han ska fylla på en påse med blod efter lunchen. Ligger nu och väntar på attblodpåsen ska tömmas. Ja detta har varit ytterligare en intressant upplevelse i livet!

Kör hemåt lite lugnt när jag känner mig pigg igen. Tog en bild på hur jag ser ut just nu!

20140912-132510.jpg

En kommentar till “Fortsättning på mina hjärtproblem. Torsdag – Fredag 140911-12”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *