Fortsättning på mina hjärtproblem. Onsdag kväll 140910

Middagen bestod av Chili con cave, ok för mig. Fick en äldre gotländska i min egen ålder som bordsdam, det visade sig att hon skulle genomgå samma ingrepp som jag, hon skulle reparera två hjärtklaffar. Det var andra gången hon genomgår detta. Kvinnan blir första patient på morgonen och jag kommer in som nummer två till operationsbordet. Det kan ta fram till lunch innan det blir min tur.

Slöade någon timma innan kirurgen Nils-Erik Nielsen kom in och hälsade på. Han tog sig god tid och förklarade hela ingreppet, ett synnerligen intressant föredrag, han besvarade alla mina frågor. Han dementerade uppgifterna jag tidigare fått. Han går mycket riktigt in i ljumsken med en ledning som är 8 mm, går vidare uppåt i en kraftig ven och fixar dit en, eventuellt två klipps i hjärtklaffen. Alltså inte via kroppspulsådern, som jag tidigare hört, det är vid kranskärlsröntgen och ballongvidgning man går den vägen. Jobbet kan ta allt mellan en och fyra timmar. Jag kommer att ha en slang med en kamera i änden nedstoppad i luftstrupen. Då sover jag som bäst min skönhetssömn fram tills slangen är borttagen, vilket jag är tacksam för.

Under kvällen kom det in en kille till på mitt rum, han var trevlig och vi hade mycket att tala om. Han ska genomgå en hjärtröntgen. Det blev lite tv- tittande mellan alla uppvaktningar av sjuksköterskor, kan inte förstå vad alla prov ska vara till för nytta och vem har tid att läsa av dem?

Kompisen sover redan gott och jag får nog också släcka ner verksamheten.
Ha en god natt alla därute i stugorna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *