Fredagsbastu med MAF- gänget 171013

I år är det 25 år sedan vi MAF- are började träffas för bastubad hos varandra. Första gången var hos mig i Sjundhult, sedan har vi fortsatt två till fyra gånger om året.

Idag var det Anders som var inbjudare och vi träffades på Söderköpings Brunn för att avnjuta hederlig och god raggmunk, som man väl får anse vara en svensk nationalrätt. Servitrisen var helt förbluffad att vi ville ha mjölk till denna rätt, ”skandal” sa hon med ett leende.

När vi lämnade restaurangen erkände hon att det varit flera än vi som begärt mjölk till sina raggmunkar. I Småland är det endast kall mjölk som gäller till denna ädla rätt.

Vi fortsatte sedan ut till Sankt Annas yttre skärgård, Anders hade värmt upp bastun, där vi tillbringade resten av dagen. Alltid lika trevligt med våra djupsinniga diskussioner och funderingar, allt från livets uppkomst på vår jord till vårt slut på jordevandringen.

MAF = Mission Aviation Fellowship. De flesta av oss har varit med sedan vi grundade MAF-Sweden år 1982. Ett härligt kamratskap även om håret på oss vitnat något av tidens tand.

/J-O

Raggmunk

På Söderköpings Brunn

Hurtbullarna tog sig ett dopp i havet. Onödigt tycker jag!

Kaffe hos värdfamiljen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *