Hojsemester dag 2

Hojsemester dag 2
Det blev tidig morgon i Lasse Eggelings fantastiska hus med utsikt ut över havet. Mellan huset och havet har han sitt helt egna flygstråk. Frukost på altan med utsikt över allt det vackra och inte minst Öyvinds Piper Lillcub, som har övernattat där.

Öyvind Pedersen, Ove Fundin och jag har tillbringat natten i denna fantastiska miljö, en natt, som blev ganska sen efter en förträfflig middag, helt i vårt Flyg Gastronomiska Motorcykel Sällskaps anda.

20140720-232248.jpg

Öyvind flög tillbaka till Eslöv med Cuben. Ove och jag fortsatte med hojarna till Eslövs Flygfält. Sedan åkte vi gemensamt över till Höör där vi tog en långfika på en trottoarservering. Därefter återvände Ove ensam till Tranås.

20140720-233032.jpg

Öyvind och jag åkte mot hans hem i Limhamn. Jag tyckte att han valde lite konstiga vägar. Vi kom igenom Lomma och ut på en liten grusväg där vi hamnade på en gammal genuin skånegård. En man kommer ut och möter oss, jag hälsar, men känner inte igen honom. Han känner dock igen mig och skrattande presenterar sig som Per Hallin! Oj har Du blivit så gammal utbrister jag! Det var just Per Hallin, som övertog min gamla Lill Cub i mitten av 70-talet. Han flög den under några år. Vi har nog inte träffats på mer än 20 år.
Han tog med oss in i sin lada och där bland diverse flygplan och bråte hänger min gamla Cub i taket. Det var en beklämmande syn, så den såg ut! Där har den hängt ca 20 år och inte fått någon luft under vingarna. Gamla minnen väcktes till liv. Nu har den liksom jag sett sina bästa dar. Vi är lika gamla Cuben och jag. 1939 är årgången. Kanske har jag ändå fått åldras på ett värdigare sätt!

20140720-234919.jpg

20140720-234949.jpg

På gårdsplanen stod en Cittroën 2CV Charlston. En gammal klassiker jag alltid önskat mig men aldrig kommit över. Vi fick en åktur i denna fantastiska raritet.

20140720-235532.jpg

20140720-235552.jpg

Vi hamnade till slut hemma hos Öyvind och hans fru Lina i Limhamn. Efter en dusch och lite uppfräschning åkte vi några kvarter över till några vänner till Öyvinds. Ekman hette de, frun fyllde 65 år och där var öppet hus med fantastisk mat av okänd nationalitet. Mannen kom glatt och hälsade, även han kände igen mig. Han berättade att han var MAF,s nye ordförande. Eftersom jag inte var med på årsmötet nyligen kände jag inte till detta. Lite genant när jag själv var en av grundarna till den svenska organisationen för 32 år sedan.

Och vem mer dyker upp om inte Birgitta och KeA Arnlund, nyss hemkomna från en flerårig period i Kenia där KeA arbetat med MAF och tillsammans med Birgitta jobbat med skolbyggen, vattenprojekt och jag kommer inte ihåg allt dessa människor uträttat därute i tredje världen. KeA jobbade under en tioårsperiod I vårt företag som kapten. Under dessa år var han ute i Afrika på MAF- uppdrag till och från. Flera bekanta dök upp under kvällen. Det blev en verkligt lyckad avslutning på en fin dag!

I morgon drar ja söderut ensam, ska försöka få lite egentid, får se om jag hamnar i Flensburg där jag brukar äta upp mig lite på en resturang i gamla stan! Jag återkommer när jag hittar någon uppkoppling! /J-O

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *