Hojsemester dag 5

Hojsemester dag 5
I natt har det regnat lite, kändes skönt att styra mot Celle, tog det lite lugnt, ca 14 mil att köra. Åkte direkt hem till familjen Janet och Gonzo Gensler, som driver en motorcykel shop. Tidigare hade de en jättestor importagentur för motorcykelutrustning. De upplät en hel vindsvåning för mig. Skönt att få tvätta upp lite skjortor och annat efter dessa dagar med runt 35 C grader i skuggan.
Sitter ute i deras gård och njuter i skuggan medan jag skriver dessa rader. Under kvällen blev jag bjuden på en fin måltid med obestämbara men goda ingredienser.
En väldigt speciell och innehållsrik bakgård, här finns en damm med japanska kojkarpar, märkliga statyer, familjens privata motorcyklar vindruveodling mm.

20140722-103335.jpg

20140722-103351.jpg

20140722-103421.jpg

När nu hjulen var bortmonterade för kedjebyte visade det sig att kedjor och drev var nästan slut. Ett helt nytt kit levereras från Hamburg i morgon bitti. Nu blir det lite bättre kvalitet än tidigare. Både däck, kedja och drev lär ha varit nytt när jag övertog hojen. Jag har kört drygt 600 mil och allt redan slut, men det är smällar man får ta.
Här hänger min TransAlp i taket likt en yster hingst som slår bakut.

20140722-103627.jpg

Nog hade jag min BMW som rumsprydnad på mitt ungkarlsrum över vintern när jag var ung, men detta slår allt, en italienare på drygt 1900 cc, fråga mig inte vad den heter, jag har aldrig hört namnet tidigare, men slantar man upp bortemot en halv miljon lär man kunna bli vid den! Ja,ja jag får väl åka hem på min Honda TransAlp på blygsamma 650 cc. Jag har ju inte så bråttom.
/J-O

20140722-103937.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *