Hojsemester dag 7

Hojsemester dag 7
”Hvar sjund:e Dag, är en vilodag”, den inträffade visserligen i detta fall på en onsdag. Blev inte någon direkt vilodag, började med att Öyvind visade mig runt i Limhamn och berättade om alla nybyggen, som var igång. Vi såg Öresundsbron från en utsiktsplats, vi såg också Turning Torso på nära håll.

20140725-191104.jpg

20140725-191133.jpg

20140725-191212.jpg

Satte Växjö som mål, en tur på drygt 200 kilometer, där bor mina gamla flygkompisar gamle bilhandlaren Stig Svensson och journalisten Margareta ”Meg” Göthe Dalgren. De hade följt mig på resan via min blogg och inbjöd mig till en gemensam träff på Tegeludden i Växjö. Det är alltid kul att träffa gamla bekanta, som man känt i närmare 50 år. Meg bjöd på en god måltid och kvällen blev sen. Vi tre tillhörde alla Frivilliga Flygkåren, medlemmar är vi väl fortfarande om ej längre aktiva, ingen av oss har längre kvar några flygcertifikat men massor av gemensamma minnen att diskutera. Själv varken tänker jag eller pratar om flyg längre om ingen annan tar upp ämnet och i detta fall var det mest flyg som pratades.

Jag hade egentligen tänkt fortsätta hem till Vimmerby och avsluta min resa, men att åka motorcykel 130 kilometer i mörker bland vildsvin och älgar är ingen höjdare. Jag fick övernatta i en gäststuga.

Tidigare kunde man läsa Meg,s kåserier ”Hvar sjund:e dag” i Vimmerby Tidning, har saknat dem. Nu ger hon ut sina kåserier i bokform, jag fick fyra böcker i present, nu har jag litteratur några kvällar framöver. Meg skriver bra!
/J-O

20140725-191341.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *