Hojsemester dag 8

Hojsemester dag 8
När jag gick till sängs i går kväll kände jag mig fruktansvärt trött, jag märker att min kondition har avtagit betydligt sedan förra årets tysklandsresa på hoj. Hade bestämt att åka tidigt för att undvika den varmaste delen av dagen, när jag vaknade var klockan 09.47, oj då.

Det blev en snabb frukost och en guidad tur runt Meg,s fantastiska Tegeludde. Vi satt och tittade på några fiskgusar som Meg kunde locka in så att de flög rakt över oss några varv, fantastisk! Meg föreslog att vi skulle besöka ett fikaställe invid Kronobergs Slottsruin, där vi inmundigade varsin välsmakande våffla med vispgrädde och sylt.

20140725-221333.jpg

20140725-221402.jpg

Klockan blev över ett innan jag kom iväg, drog norrut, efter någon timma tog jag en bensträckare, kroppen värkte, hade glömt ta mina piller i går kväll. Kom hem till Sjundhult, kastade av mc- kläderna, hoppade i bilen, hämtade Sollan på Granebo. Aj ajaj! Hon var blåslagen efter tre fall, ramlat ur både säng och rullstol, handleden svullen. Nu får jag dåligt samvete igen, hon måste vaktas 24 timmar på dygnet och det har de inte personal till trotts larmknappen hon bär på armen, den använder hon inte ändå, varför!

Sollan och jag fortsatte till Figeholm, där Hanne Nilsen bor och driver sin kennel med yorkshireterrier. Jag parkerade på gatan utanför och får se att en liten vovve kommer ut på trappan, det var Bella, men jag kände inte genast igen henne eftersom hon var nyklippt, kände hon möjligen igen ljudet av husses bil, hon såg lite undrande ut. Men oj, vilken fart det blev när jag kallade på henne, hon hoppade upp i famnen och vilka pussar jag fick, sen tittade hon mot bilen, kunde också matte vara där? jodå, ett skutt så var hon i mattes famn och lika många pussar delades ut. Hon började nog bli trött hon också. Att busa med 14 småhundar under 8 dagar har nog tagit på krafterna. Bella sov i bilen hela hemresan.

20140725-221809.jpg

20140725-221825.jpg

20140725-221851.jpg

Nu var den semesterresan ett minne blott! Kanske var det själva resan som var målet! Dryga 2000 kilometer blev turen?
/J-O

2 reaktioner till “Hojsemester dag 8”

 1. Även om orken, som du skriver, avtagit tycker jag det är härligt att läsa att du fortfarande aktiverar dig! Allt gott! mvh Christer (ex Holmstroem Air pilot)

  1. Hej Christian!
   Vad kul att höra från Dig. Har länge undrat vart Du tog vägen? Har inget hört sedan vi skildes för väl ca 20 år sedan.

   Jag fick mitt medical indraget på grund av kärlkramp år 2002. Började då att importera motorcyklar.

   Skulle vara kul att höra lite om Ditt förflutna!
   Du var en uppskattad och trevlig pilot ska Du veta!
   Mvh J-O

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *