Höstdag i Vimmerby 141030

Idag den 30,e oktober vaknar vi upp till en vacker dag, solen skiner från klar himmel, kyrkbacken och Källängsparken är vita av frost, folk skrapar is på bilrutorna. Jag går och lägger mig en stund till.

Hittade en bild i min iPad på en medelstor spegelkarp, som metades upp för några år sedan i vår damm, som fått namnet Spegeldammen efter den rikliga förekomsten av bland annat just spegelkarp, det lilla röda torpet intill döpte jag till Spegeltorpet.
Nu har karpfiskarna slutat meta för säsongen och karparna går i dvala, äter inget när vattentemperaturen understiger +10C. De vilar upp sig till våren när vattnet överstiger +20C igen under minst en vecka, då börjar leken och hela dammen blir en enda stor sjögång. Kärlekens virvlar skulle man kunna säga!

IMG_2068.PNG

Det är skönt att vakna en morgon och inte ha något alls på programmet mer än att på nätet jaga en bättre bil till vinterväglaget. Det finns massor att välja på på Blocket och ändå flera på den tyska marknaden där jag tidigare handlat både bilar och motorcyklar.
Idag är priserna ungefär desamma men utbudet betydligt större i Tyskland. På önskelistan står Mercedes B- klass men de finns bara tvåhjulsdrivna om man inte köper en ny och det kan man ju inte som fattigpensionär.
Nästa önskemål är en Nissan Qashqai, som har allt jag önskar, men hu vilken skatt, och värre lär det bli med miljöpartiet som dirigent i vår regering, som vi har för stunden, får se om de sitter kvar?

Har åkt Volvo nu i drygt tre år och det tänker jag inte hålla på med, har aldrig trivts i den bilen. Alla har klagat på att det skramlar i bilen när jag kommer. Inne i bilen har bag inget hört. En i jaktlaget tog bort vänstra framkapseln och vad fann han där? Jo mittbulten, ca fem cm lång låg där lös och skramlade, detta har jag kört omkring med i drygt ett halvt år. Ska försöka samla ihop mig och tvätta upp och besikta bilen så att den blir såld.

När jag var yngre och åkte omkring i diverse sportbilar och motorcyklar, putsade och tvättade jag ibland flera gånger om dagen, denna sommar har jag inte putsat eller tvättat varken bilen eller motorcykeln en enda gång. Allt känns motigt, ligger helst på sofflocket.

Har en hel del fordon jag behöver göra mig av med, som bara står och skräpar, man har kommit upp i den åldern att det är dags att börja döstäda.

Men tills vidare önskar jag alla mina läsare en fin dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *