Jan Widmarks inlägg ”Sexårsminne” 171015

I går var vi (MAF- gänget Mission Aviation Fellowskip) och bastade hos en av MAFs medlemmar John Olof Holmström. Vi har träffats regelbundet några gånger om året, under ca 20 års tid. Ibland i St. Annas yttre skärgård på Anders Karlssons Sötmaren, ibland hos JO Holmström Vimmerby, och ibland i Rimforsa med bastu och dopp i Järnlunden.

Nu träffades vi i Vimmerby. Bilden är från grillstugan vid Svartgölen där vi grillade korv och berättade skrönor, sedan fortsatte vi till den vedeldade bastun och avslutade i det gamla bränneriet med ärtsoppa med tillbehör. Det kallar jag för livskvallité.

JO berättade bland annat om en märklig leveransflygning från Kansas till Sverige, utan extratankar i flygplanet i snöstorm i ett litet flygplan. Norra Canada, Grönland, Island till Sverige.

Ett härlig gäng MAF pojkar ( ja vi har iaf varit det). Det var 1982. Då kallade tre med intresse för flyg (nr 2 och 3 från höger) den tredje Örjan Andersson flygande kantor Sv. Kyrkan till första rikssamlingen på Bjärka Säby. Ett upprop som samlade flygare från hela landet med ett gemensamt ”Hur använda flyg i missionens tjänst.” J O Holmström flyg i Hultsfred blev det naturliga navet. Och än behöver vi träffas för ”reningsbad” för både kropp och ande.Vid J-O;s grillstuga intill Svartgölen för 6 år sedan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *