Kåseri en lördagsmorgon 161008

Gamla bränneriet vid kyrkvägen till Frödinge

Lördag morgon, någon häftig regnskur i går kväll när Bror Adolfsson och jag tog höstens första bastu, lätt regn under natten. Igår slog jag på luftvärmepumpen, som Inter behövts tidigare. Husets kraftiga timmerstockar har solen värmt upp på dagarna så de hållit värmen i huset även under natten.

   Dessa timmerstockar bör ha växt redan under 1500- talet, kanske tidigare ändå. 

   Tanken svindlar när man tänker på min bostad vari det brygdens brännvin redan på 1600- talet. 

   Tanken blir än mer svindlande när man tänker att huset fans redan före Amerika grundades. USA,s konstitution antogs den 17 september 1787, alltså långt efter att mitt hus uppfördes.Våra domäner sett från ovan

   Två dagar i följd har jag haft ovälkomna besök i min damm. Tidigare har jag irriterats över att småungarna i Hultsfreds fiskeklubb stulit mina avelskarpar, (Spegelkarpar) som jag dyrt köpt in. Nu har dessa tjuvfiskare ersatts av minst två uttrar, som jag med egna ögon sett, tidigare har jag fått rapporter om andra som sett utter i dammen. Igår lekte de med varandra så att det riktigt plaskade i vattenytan. 

   Jag smög ner med min kamera men lyckades inte komma tillräckligt nära. Ska försöka återkomma med bilder när jag lyckats bättre.

   Det hjälper inte att uttern är Smålands landskapsdjur, jag vill inte ha dem här, jag har hellre mina malar, spegelkarpar och inte minst de svenska flodkräftorna i behåll. 

   Inte nog med utter, igår hade min stamgäst, hägern med sig ytterligare en kompis. De retade mig med att flyga rote runt dammen när jag försökte fotografera. Visst är de imponerande men kunde ju hålla till någon annan stans! 

   Nu verkar mina näckrosor vissna ner både de vita och röda. I år blommade de vita redan på Sollans födelsedag den 16,e juni. Brukar ha den dagen som observationsdag och om möjligt uppvakta hustrun med en näckros i en skål med vatten.

   Nu drar det ihop sig till älgjakt, på måndag börjar vi här i Sjundhult, sedan brukar jag bli inbjuden till goda vänners jakter lite här och var. Nu är det dags att skjuta någon igen innan man blir för gammal, det är ett par år sedan sist, enligt min jaktlogg har jag skjutit 25 älgar genom åren. Den första var i Mjöhult på mitt livs första älgpass. Efter 15 minuter kom det en ensam ko till mig, jag fick henne i första skottet. Stod och funderade på hur man skulle kunna ta ur henne när en farbror kom fram och gratulerade mig med orden: ”Jag har jagat i 30 år och har fortfarande inte skjutit någon älg”. Ja ja, man får ju stå still och hålla tyst, då brukar de visa sig har jag lärt mig. 

   Jag har ägnat mycket tid åt olika jakter och nedlagt villebråd från bisamråtta till bisonoxe. En av väggarna, lägg märke till dörrlåset!

Nu vill jag önska alla ett fint veckoslut ute i stugorna utöver vår värld! /J-O

3 reaktioner till “Kåseri en lördagsmorgon 161008”

 1. Hej J-O,
  Kommer du ihåg mig, Ole Dammegård? Jag och min mamma Bente kom och besökte dig för manga år sedan, ang kopplingen mellan flygkraschen och Palmemordet. Jag vet inte om du vet om att jag sedan dess get ut en bok som spridits internationellt och där jag bland annat tar med sabotaget som helt friar dig och ditt företag. Jag turner sedan några år tillbaka runt omkring i världen och håller föredrag om sanningen bakom många stora politiska mord och andra konspirationer. Om du inte redan har boken finns den på Amazon I två delar, även på engelska. https://www.amazon.co.uk/Statskupp-Slowmotion-mordet-Palme-Estoniakatastrofen/dp/1523999497/ref=pd_sim_14_1?ie=UTF8&dpID=51Yaf9jed5L&dpSrc=sims&preST=_AC_UL160_SR107%2C160_&psc=1&refRID=718J6XFVZPFPFRBNQEBK : Här kan du ladda hem den gratis http://www.lightoncosnpiracies.com/thanx_order_coup.html . Jag hoppas den har varit del av och kommer att fortsatt vara del av att lätta det mörka moln av skuld som så orättvist placerats på dina axlar.

  Må bäst
  Ole

  1. Hej Ole!
   Givetvis kommer jag ihåg Dig och Din mamma. Drygt 20 år har passerat sedan Ni besökte mig. Tyvärr har jag först nu, nästan tre år efter Ditt inlägg/kommentar, upptäckt vad Du kommenterat på min blogg.
   Har ej läst Din bok men ska försöka läsa den kostnadsfria. Däremot har jag Claes Hedbergs bok, intressant. Jag har dessutom bra kontakt med Claes som har kommit fram till samma sak som Du,
   Håller själv på med slutfasen av min bok, som jag planerar ge ut under detta år!
   Skulle vara trevligt att träffas igen!
   Mvh J-O

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *