Kåseri över en oplanerad förmiddagstur på motorcykel med Ove Fundin 160422

  
Idag steg Bella och jag upp kl sju, stekte ett ägg och lite fläsk, därtill en tallrik filmjölk med müsli. Bella lät sig väl smaka.   Tänkte använda förmiddagen till lite byråtjänst, kändes tungt, jag valde soffan och Bella placerade sig på min mage, vi somnade om medan tv,n gick med den nu oändliga följetången om miljöpartiets interna problem.

   Helt plötsligt ringer telefonen, Ove Fundin har kommit till Sverige och var åksugen. ”Ska vi ta en tur, vädret är ju toppen”. Jag behövde inte så lång beslutstid, vi bestämde att träffas på Kafé Columbia i Kisa kl 10.30.

   Grannen Bror tog hand om Bella och jag gav mig iväg, startade upp hojen och tankade. Det visade sig att jag redan kört den 300 km och det gick i exakt 15 liter bensin. En halvliter per mil är ok på en så pass stor motorcykel.

   Fem i halv elva parkerade jag bakom Oves svarta BMW R1200RT utanför Kafé Columbia i Kisa. Det blev gott kaffe och en fralla. 

   Vi gick upp på andra våningen och besåg utvandrarnas museum, konstaterade att vi borde haft ytterligare några timmar att få en riktig överblick, finns anledning att återkomma.

   Därefter drog vi vidare i riktning mot Rimforsa men tog av och körde gamla Linköpingsvägen utefter Åsundens västra strand via Håkantorp och vidare genom Rimforsa. Här kände man de fantastiska dofterna av vår, avverkat timmer och doften av kogödsel, ja det luktar faktiskt riktigt gott, det är dofter man går miste om när man färdas med automobil.

   Nu gick färden vidare på fantastiska vägar söder ut på Åsundens nordöstra sida, vilka vyer, Ove bad mig sakta farten, han ville få tid att njuta av utsikten, han var liksom jag helt betagen.

   Temperaturen varierade mellan +8 och +10 grader, helt acceptabelt när man har värme i säten och handtag.

   Vi kom fram till Horn där vi tog en påtår på Annas Kafé. Vi körde ut via Blomsfors och skildes vid vägskälet till 34,an. Ove åkte hem till Tranås och jag till Vimmerby för att sitta några timmar hos Sollan. Hon vilar mest, har svårt att få fram vad hon vill säga.

   Verkligheten ger sig åter till känna efter en fin förmiddagsupplevelse.

   Drygt 160 välbehagliga km blev avverkade denna dag!  

    
 

En kommentar till “Kåseri över en oplanerad förmiddagstur på motorcykel med Ove Fundin 160422”

  1. Så härligt att göra sådana utflykter! Och att ha en sådan kompis att dela turerna med! Det gör att man kan se lite ljusare på tillvaron.
    Hoppas att ni kan göra många sådana turer framöver o att du delger oss andra. Tycker om att läsa dina kåserier
    Lena E J

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *