Kvällens mc-tur 180620

Kvällens ”Antikrunda gick till Horn i Östergötland där vi fikade på Hornåborgs camping. Deras räkmackor rekommenderas!

Färden gick vidare förbi Råsebro till Kisa, vände hemåt via gamla Vimmerbyvägen via Gullringen och Södra Vi.

Meteorologen hade spått lätt regn framåt kvällen men vi blev ändå 7 trogna hojåkare. Själv har jag inte suttit på hojen på mer än tre veckor bl a på grund av en tur med bil ner på kontinenten, det kändes befriande att åka motorcykel igen och gav mersmak.

Väl hemma i Sjundhult parkerade jag hojen i garaget, tog en promenad till stugan, när jag promenerade förbi dammen blev jag utskälld av en råbock som druckit vatten på andra sidan dammen, han kände sig väl störd kan jag tänka. Åt några halvmogna körsbär på mitt gamla körsbärsträd som varje år bär frukt.

Till och med Astrid Lindgren skriver att hon med sin far Samuel August besökte Anton i Sjundhults gård där hon ”fick äta så mycket körsbär hon bara orkade” och den gården är jag numera ägare till. Kanske var det just detta träd hon åt från?

Väl uppe på altan får jag se två harar som leker och skuttar runt alldeles intill mitt sångsvanspar med sina nu endast två överlevande ungar. Undrar vad som hänt de övriga tre? Någon tror att korparna tagit dem. Förra året blev de av med alla fyra, stackars föräldrar!

Väl inkommen i stugan blir jag mycket väl mottagen av min sambo Bella, hennes glädje är inte att ta miste på.

När väl skyddskläderna kommit av ser jag att det ösregnar ute. 5 mm på endast några minuter.

Fantastiskt här har man åkt närmare tio mil och inte en regndroppe och sen formligen öser det ner från skyn.

Ha det gott alla hojvänner ute i stugorna i vårt långa land! Anders med sin Virago

En och annan bensträckare förekommer

3 reaktioner till “Kvällens mc-tur 180620”

  1. Man har bara så roligt man gör sig!
    I morgon, söndag drar jag med hojen till Abbekås i Skåne för att delta i en minnesstund efter en flyg- och mc-kompis som gått bort.
    På måndag drar jag genom Österlen upp till Öland, hem i mitten på nästa vecka.
    Mvh J-O

  2. Har inte läst dina kåserier på ett tag Vad ni ”gubbar” tycks ha roligt, fortsätt med de.tids nog blir ni sittande ,då kan de vara roligt minnas till baka Ja tänker ofta på Vimmerby tiden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *