Landning på Färöarna

Kolla denna tjusiga inflygning på U-Tube:

Tjusig inflygning, som väcker minnen till liv. Här på Färöarna har jag landat ganska många gånger.
Kommer ihåg en gång, jag kom från USA via Grönland. När vi närmade oss Vagar på Färöarna och jag tog upp min nyinköpta Jeppesen Manual med landningskort över Nordatlanten blev jag överraskad. Det fanns inte några kort över Vagars flygplats över huvud taget. De fanns endast i den Danska delen och den hade jag inte med mig. Flygplanet var en Beechcraft 99 Airliner SE-IZO.
Vi gjorde fri molngenomgång drygt 20 distansminuter före Färöarna och smög in med marksikt. Det var endast 300 fot i tak på flygplatsen. Vi följde någon fjord fram till tröskeln bana 12. Det fungerade bra. Jag hade Bruse Wold med mig som 2-P. Bruse dog sedermera efter en hjärtinfarkt över Stockholm och slog ned intill Ridön i Mälaren. Då flög han vår Cessna privat, han var ensam ombord. Han dog alldeles för ung, ca 40 år.

20130831-031410.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *