Måndag 170724

Ser att Facebook ber mig berätta hur min dag har varit. Ja, hur har den varit?
Hade sovmorgon till kl 08.00 Man har ju numera 52 veckors semester, det känns fortfarande ovanligt. Det viktigaste jag utfört är att jag plockat bort frökapslarna från mina Penséer, jag kastar dem på kullerstenarna kring huset med förhoppning att nya penséer ska komma upp till lästa år.
Tror inte att varken mor eller min Sollan skulle känna igen mig idag om de vore i livet. Huslig har jag nog inte varit känd för att vara. Sollan sa ofta att jag till och med bränner vid tevattnet! Jag föreslog att hon kunde koka upp det på söndagen så behövde jag ju endast värma upp det under veckan.
Jag lever nu i min ensamhet här på torpet med min fästmö yorkshireterriern Bella Mi, mest kallad "Bella". Vad skulle jag ta mig till utan henne. Hon följer mig var jag än går och får hon inte följa med blir hon besviken och jag får dåligt samvete.
Märkligt att större delen av bekantskapskretsen helt försvinner när man blir änkeman. Man är liksom inte "i ropet" längre. Har nog funderat på att ta Bella med mig och flytta söderut, samtidigt tänker jag att vid 77 års ålder dra iväg med ett hjärta som krånglat i ca 20 år, det kanske ändå inte är så klokt, men varmare trakter lockar.
På tal om hjärtat så har det under de senaste dagarna känts mycket bättre, igår tog jag en promenad på ca 2 km utan att bli andfådd. Så långt har jag inte gått på många år. Verkar som det hjälpt att ungdomarna i kyrkan bett för min hälsa. Undrens tid kanske inte är förbi!
Egentligen trivs nog både Bella och jag här i Sjundhult även om vi nog betraktas som utbölingar men det bryr vi oss inte så mycket om. Vi har det kanske för bra.
Jag planterade ett biggaråträd för en del år sedan, i år finns det inte ett enda bär där, och mitt vanliga körsbärsträd har väl ett och annat körsbär men inte som vanligt när det är helrött.
Mina stackars sångsvanar är kvar i vår damm, verkar trivas trotts sorgen efter att mist sin fyra barn, jag sörjer med dem.
Tranorna kommer lite då och då, de har en unge med sig och det är ju trevligt. Alla miljoner mördarsniglar som hittat hit verkar helt försvunna i år, inte en enda har jag sett. Jag saknar dem egentligen inte.
En gröngöling och en liten hackspett har hälsat på mig idag, det var ett kärt återseende, de brukar inte synas när jag tagit bort matautomaterna.
Jag och min granne bedriver numera bin. Vi har en enda kupa men oj vad honung det blir och vad de små stackarna sliter. Vi är tre om kupan vår vän kosovoalbanen är specialist på bin, han sköter om dem och vi träffas och har trevligt i vårt lilla konsortium.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *