Med Ove Fundin på mc 180514

Idag tisdag har jag och Ove Fundin haft en heldag på våra motorcyklar.

Vi startade från Vimmerby på morgonen, körde gamla Tunavägen, där den tog slut, passerade Vena, Kristdala, Där anslöt vi den krokiga och backiga vägen mot Bråbo där vi njöt av alla hängande gärdesgårdar, som det verkligen finns gott om. Vi åkte vidare på en ännu krokigare och backigare väg mot Korsvägen, som är ett litet samhälle i de stora smålandsskogarna.

Vidare passerade vi sjön Skiren där jag brukar närvara på de årliga mc- träffarna som samlar hundratals motorcyklar varje år. Vi kom fram till samhället Finnsjö. Fortsatte mot Fliseryd, där körde vi på en betydligt rakare väg ner till Mönsterås för en fikarast. Det blev en fläskkotlett för mig.

Hela denna del av vår resa var en upplevelse denna fantastiska sommardag. Att få uppleva allt detta från sadelplats är en obeskrivlig upplevelse. Man känner dofterna av syrener, timmer från de olika avverkningarna vi passerar, för att inte nämna dofter av gödsel, som i detta fall även doftar gott.

Sedan blev det väg E22 till Kalmar där vi besökte Slottet och Da Vinci utställningen, en fantastisk upplevelse, jag blev överraskad av denne mans uppfinningar och mångsyssleri. En kopia av Monalisa fans också på utställningen. Hade via Radio Kalmar fått uppfattningen att man hade orginalmålningen av Monalisa där, men så var inte fallet. Tror inte det finns någon som skulle betala de försäkringsavgifter, som skulle krävas. Och varför skulle Louvten avstå från detta dragplåster. Jag har dock sett originalet på Louvren i Paris för många år sedan.

Vi tog också en sväng över till Öland där vi avnjöt var sin glass.

Ove studerar kartan vid Färjestadens hamn

Sedan gick färden upp till Målilla där vi såg speedwaymatchen mellan Dackarna och laget Lejonen från Gislaved. Dackarna vann överlägset.

Förarna redo för start Vid parkeringen i Målilla

Det var intressant att följa Ove Fundin inne i depån när han hälsar på alla sina vänner och fans, flera av värdssjärnorna tävlade ikväll. Ove är verkligen populär varhelst han visar sig, folk har reagerat och samtalar med oss och berättar om sina minnen från Oves långa speedwaykarriär.

Kvällen avslutades med övernattning hemma hos Bella och mig i vårt enkla gemak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *