Min 74-årsdag

20131212-235753.jpg

Frank Sinatra, min kompis Jan-Ulf ”Spinn” Friden och jag har födelsedag idag den 12 december. Frank Sinatra dog år 1998, han har aldrig ringt till mig när vi fyller år. Jag har däremot varit vid hans staty på Times Square i New York.

En annan med egen staty (i Tranås) är Ove Fundin, han ringde och gratulerade från Frankrike.

En annan kär vän ”Kapten Spinn” har ringt mig varje år då vi fyller år, så ock idag. Kommer ihåg att han ringde mig från en igloo på Sydpolens via en satellittelefon. Det var på hans 40-årsdag.
Det är alltid kul att ventilera våra gemensamma minnen. Vi har tillsammans några gånger korsat Atlanten, snöat in på Grönland och mycket mer. Han var min flygfotograf när vi plåtade bondgårdar och villor på sextiotalet. Han har också flugit färdigt.

En annan intressant person, som troget ringer mig varje år på min födelsedag är Elisabeth Linder. Nu 92 år. Hon bor fortfarande i sin fantastiska villa i Göppingen i södra Tyskland. En villa hon delat med sin för några år sedan bortgångne man, krigsveteranen och stridspiloten Werner Lindner. Hon vill hålla kontakten med sin mans vänner så länge hon orkar. Tänk om jag hade bandat in eller skrivit ner alla fantastiska berättelser Werner har berättat genom åren om andra världskriget, han flög även i spanska kriget. Ibland kunde vi sitta till långt fram på nätterna i hans egen vinstuga och ibland i vårt sommarhus på Öland, som han besökte i stort sett varje år så länge han orkade. ”Rest in Pease”.

Många fler har hört av sig under dagen, jag skulle kunna berätta mycket om samvaro med Er också, får ta det en annan gång. Alla Ni mer än hundratalet, som via Facebook och på andra sätt hört av Er, Ett hjärtligt tack för att Ni kom ihåg mig, det värmer. Ändå bara en enkel 74- årsdag, som egentligen inte är något att celebrera. Tack alle samman!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *