Min 77,e födelsedag 161214

Ett hjärtligt tack till alla Er närmare 300 vänner från alla globens olika hörn som kommit ihåg och uppvakta min enkla person, jag är helt imponerad. Många har ringt, skrivit och hälsat via Facebook, e-post mm.
   Jag fyllde 77 ofattbara år i måndags den 12 december, nu har jag överlevt både min mellanbror Carl-Eric (66) och min far (69). Återstår mor som blev 83 och storebror Bengt som blev 87. De blir nog svårt att slå som jag ser det nu. Nu är Sollan och jag de enda kvarlevande från min generation.

   På kvällen blev jag inbjuden till sonen med familj där hans svärfar Bertil Wik med hustru Gun just hemkommit från ytterligare en tjänstgöringsperiod i Jerusalem. Bertil hade tillrett en fantastisk måltid på kött från dovhjort, fantastiskt att bli bortbjuden och få äta riktig lagad mat ibland!

   Födelsedagens morgon bjöd på klar himmel och marken heltäckt med vit nysnö. När jag tittade ut stod det en rådjursget med sina 3 kid utanför mitt fönster, ville även hon gratulera? På andra sidan huset stod ytterligare ett rådjur vid saltstenen, som jag lagt ut till dem. En mängd småfåglar mer än 20 lät sig väl smaka vid foderautomaterna.

   Igår var det tisdag och luciadagen som vi firar i Sverige. På tal om luciadagen så berättade min mor att när hon fött mig under förnatten på BB i Oskarshamn blev hon väckt av ett luciatåg som kom in på hennes rum, lucian med sin ljuskrona hade smort in hennes ansikte med vitt mjöl, tydligen en gammal tradition, som nog inte förekommer längre, men det var ju länge sedan, det var ju när jag var nyfödd 😉 

   Åter till gårdagen, jag körde ner till Västervik, fiskeläget vi har vid kusten, där har vi vårt närmsta större sjukhus. Stegade in till receptionen och anmälde mig för en gastroskopi undersökning med anledning av mitt blödande magsår för sex veckor sedan. Där fanns ingen anteckning om att jag skulle undersökas. Jag var en hel dag för tidigt ute. Jag gick då upp till kirurgavdelningen där jag stötte på en av kirurgerna som jag kände sedan tidigare övningar och berättade att jag kört 60 km från Vimmerby.

   Han skrattade och hälsade mig välkommen de hade just fått en avbokning och jag var extra välkommen. Därefter följde en undersökning som jag helst vill förtränga. Han försökte fyra gånger komma ner med slangen genom min strupe ner till magsäcken men det var helstopp. Han försökte en femte gång, nu med en tunnare slang och lyckades komma ner i magsäcken. Allt såg bra ut och magsåret var läkt. Däremot såg han ett brock i övre magmunnen men det har jag haft i mer än tio år. Detta var 4,e gången jag går igenom en gastroskopi men ingen av de tidigare gångerna har varit så obehaglig som denna gång.

   När jag körde hem fick jag se att en av mina alla tandläkare genom åren tillika rotarybroder, Robert Lindström stod och väntade på Vimmerby bussen, han blev glad och hopade in, vi fick en trevlig samtalsstund under hemresan. 

   När jag kom hem till Sjundhult hade min omtänksamme granne till lika hyresgäst ställt en stor portion med hemlagad ungersk gulasch på altanen, oj vad den smakade bra efter nästan ett dygns fasta utan mat. Nu har jag mat för ytterligare en dag.

   Än en gång ett hjärtligt tack till alla som kom ihåg mig på min födelsedag! Bella kollar upp alla spår efter nattensbesök av rådjur, harar och en och annan räv

En härlig födelsedagsmorgon att vakna upp till

En speciell uppvaktning från yngsta barnbarnet Max 7 år

2 reaktioner till “Min 77,e födelsedag 161214”

  1. Grattis JO, trevligt att läsa dina kåserier och utflykter…. bry dig inte om ålder det är bara fåniga siffror. Man fyller bara år…. efter 65. Önskar dig o Sollan en GOD JUL.
    Din elev o flygfotograf
    Sture

    1. Tack Sture! Glömmer aldrig flygfotosomrarna tillsammans med Dig och SE-CZO i Lappland i slutet på 60- talet.
      Det var dagar som vi var i luften drygt nio timmar. Solen går ju aldrig ner där uppe! /J-O

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *