Min brors gamla Fiat

I kväll var vi tio mc- knuttar men bara en spätta på onsdagsturen, som blev totalt 15 mil.
Vi besökte hamnen i Oskarshamn där man varje onsdag har en populär motorträff.
Vid en rundvandring bland alla sportbilar, klassiska bilar och motorcyklar, fastnade jag framför en verklig klassiker. Det är ju min bortgångne bror Carl-Eriks Fiat som står där, den köpte han nästan ny, endast demonstrationskörd, årsmodellen är 1961. Den är lika fin idag.
Står och beundrar den då min brors son Per-Eric med sin fru Gunn-Britt dyker upp. Han har tagit över bilen efter min bror. Undrar hur många han har kvar faderns samling av gamla bilar. Austin Healey 3000, Jaguar, Cadillac cab m fl. Min bror Carl-Eric var en riktig bilnörd. Sista året i livet köpte han en ny HD av mig, han körde endast tio mil på den innan han dog av den fjärde hjärtinfarkten.
Bilen på bilden är just den Fiaten. Det fans förr endast två exemplar i Sverige. Enligt Per-Erik är det tveksamt om det finns någon mer i hela EU?

20130829-050828.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *