Mitt första flygplan

20140326-070341.jpg
Demonstrerar vår nyinköpta Piper Colt 108, SE-CZO, för en till synes ointresserad, gravid hustru. Året var 1966.
Köpte den av flygklubben i Norrköping. Tidigare ägaren var den kände norske speedwaystjärnan Basse Hwem.
I detta flygplan skulle jag komma att tillbringa 3200 bullriga flygtimmar som flygfotopilot mellan Ystad i söder till Karesuando i norr och som flyglärare under dagar och nätter med långnavigeringar ner över Europa mm.
Första vintern fick jag hyra in kärran i Christoffer Drangels hangar på Hornlanda flygfält invid Horn, som var ganska nyanlagt på den tiden.
Efter drygt fem år bytte jag bort den mot en Lill Cub av 1939 års modell SE-AIC, samma fina årsmodell som jag själv 😉 Den var då Sveriges äldsta registrerade flygplan. Idag har betydligt äldre flygplan restaurerats och flyger medan min gamla Cub hänger i taket på en loge i Skåne.
En av bilderna visar när jag fick startproblem på en sjöis någonstans uppe på Sydsvenska Höglandet, där jag fick anlita en hjälpsam bonde.

20140326-070652.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *