Nu har sångsvanarna flytt

I går morgon, efter endast en natt med sångsvanarna i dammen vaknar jag före klockan sex av ett förfärligt oväsen i vår förra skog, som jag tyvärr sålde till en stöddig tysk. En flismaskin drog igång alldeles intill vår damm. Svanarna hade givetvis flytt, de fick inte den vila de önskat. Tråkigt!

Denne tyske skogsägare köpte 70 HA skog av mig för drygt 15 år sedan, han har inte gjort något åt skogen förrän grannar och skogsvårdsstyrelsen slagit larm. Då låg alla vindfällor från både stormarna Gudrun, Per med flera på marken och gjorde det nästan omöjligt att ta sig fram genom skogen. Nu återstår stora kalhyggen efter den totala skövlingen som skedde tidigare i år. Granbarksborrarna har spritt sig till grannarna. Nu kör lastbilar i skytteltrafik med flis från skogen. En morgon började de klockan fyra, de håller på till sena kvällen.

Sälj aldrig mark till en tysk, det är min rekommendation!
Att jag sålde skogen berodde på att jag genomlevt en konkurs av vårt flygbolag, framtiden såg mycket dyster ut, gamarna hade tagit över flygbolaget, socialdemokraterna med Göran Persson vid rodret styrde, räntorna hade sjunkit från 500% (femhundra %) och stabiliserat sig runt 14%. Ett beslut som jag idag ångrar djupt!

Själv jobbade jag i Norrland och fick inte ens rabatt på mitt förra flygbolag. Rabatter och bjudresor, som jag själv varit generös med. Rabatt eller så kallade ID90- biljetter fick jag däremot av min värsta konkurrent Skyways så jag kunde stiga på i Linköping. Det gjorde att Sollan blev utan bil under några år. Mer om detta i mina ännu ej utgivna memoarer på 348 sidor. Kan lova att den läsningen inte kommer att bli populär hos vissa.

Idag ska jag hjälpa Sollan till tandläkaren, sedan ska jag och Beppe Blom till Västervik på invigning av Fundins nya bränslestation! Ha en bra dag!

En kommentar till “Nu har sångsvanarna flytt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *