Onsdag morgon 170524

Kom på att jag och Bella nu kan njuta vår frukost tillsammans på vår altan, eller är det en balkong, jag vet inte vad som är korrekt namn på min uppsatta kommandobrygga en våning upp i vårt suterrängliknande gamla brännvinsbränneri där vi sedan drygt två år tillbaka njuter vårt otium.
   Lyssnar på ”Ring P1”, ett radioprogram där man får ringa och beklaga sig över livets svårigheter. Idag handlade det om vattenbristen här i Sverige. 

   Jag har vistats i länder där man verkligen kunde klaga på vattenbrist, men det är inget man pratar så mycket om.

   Här i Sjundhult lider vi inte av vattenbrist, mina dammar på ca 1 HA är fyllda med rent vatten från underjordiska källsprång. När vi för ca 25 år sedan grävde dammarna sprutade det upp friskt vatten på flera olika ställen. Kan inte se att vattennivån sjunkit en enda cm ännu.

   Den egna brunnen, som endast har ett vattendjup på max en meter har aldrig svikit mig och grannen. Vi har alltid haft tillgång till gott friskt vatten.

    Bilden visar min vandringsstig ner till bastun, stigen är prydd med vackra maskrosor. Jag gillar maskrosor, våra bin lika så, dessa vackra blommor ger oss näring i form av honung till den kommande långa vintern.

   Svanhanen kommer närmare min stuga för varje dag, han sitter och vaktar över sin hustru, som ligger på ägg vid en av öarna i den större dammen. Nyss gick jag ut och kastade till honom ett korvbröd över stenmuren. Han verkade inte bry sig om mig, han har ännu inte hämtat upp brödet. 

   Ikväll blir det en tur på motorcykeln igen, vi, några äldre män i min egen ålder samlas på onsdagskvällarna och njuter av dofterna från nyhuggen timmer, koskit och talldoft där vi drar fram, något som bilisterna går miste om. 

   Någon döpte våra turer till ”Antikrundan”, kan inte förstå det? Snart beger vi oss på nya antikrundor på Gotland. Vi lär vara 11 eller 12 som åker med. Ser fram mot detta! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *