Onsdagens mc-tur med Ove Fundin med flera 160907


Vi blev 12 deltagare med lika många motorcyklar denna kväll

   På onsdagens eftermiddag samlades vi några entusiaster som vanligt vid St1- macken på Prästgårdsgatan i Vimmerby. Beslutades att färden skulle gå till Regnbågsdalens kafé i Ingatorp. Det blev en tur på ca 100 kilometer. 

   Färden gick på mindre vägar via Åbro, Djurstorp. Pelarne, Lönneberga till monumentet över Carl Oscar Hedström, 1871-1960, som var konstruktör av motorcykelmärket ”Indian”. Monumentet står intill vägen några km väster om Lönneberga kyrka. Grunden till torpstugan där Hedlund föddes kan man se några meter bakom monumentet.

Monumentet över Carl Oscar Hedström

Ove Fundin vid monumentet

   Lönneberga kyrka väcker ett minne till liv. Jag var ung och hade lärt mig segelflyga, jag hade aldrig gjort någon looping. Jag beslutade att göra en sådan. Jag tog fart och drog spaken mjukt i magen men när nosen pekade rakt upp i himlen svek modet och jag trampade vänster sidroder och det blev en ”Wing ower” i stället. Ytterligare ett nytt försök, samma resultat. På tredje försöket kom jag upp i ryggläge och vindljudet avtog, vingarna låg snyggt och prydligt parallellt med horisonten, trycket i sitsen avtog och jag var för en stund viktlös, nosen pekade nedåt igen och mitt i frontrutan får ja se just kyrkan i Lönneberga.

   Längre fram i livet blev det många loopings och även bunt (en inventerad looping med huvudet utåt) men då med mera lämpliga flygplan. Jag lärde bland annat Usama bin Ladins storebror ”Salem bin Ladin” grunderna i avancerad flygning. Nog om detta!

   Färden gick vidare via Mariannelund till Regnbågsdalens Kafé där vi blev varmt mottagna av värdinnan, som lät sig fotograferas tillsammans med sin idol Ove Fundin, som också var med denna kväll.

   Vi åt några stora smörgåsar till kaffet innan färden gick vidare med den nedgående solen i ryggen på en härlig, krokig väg med fin beläggning genom ett fantastiskt landskap till Rumskulla där vi tog en bensträckare vid Kyrkan. Vi tog avsked av Ove, som styrde hem mot Tranås, vi andra körde mot Vimmerby där vi stannade vid gamla mejeriet och tog avsked av varandra.

   Jag kom hem till min väntande Bella, som inte nog kunde behärska glädjen över att husse var tillbaka. Jag avslutade kvällen med Bella liggande på mitt knä i gungstolen, man är ju ändå pensionär. 

   Vi lyssnade på sportradion hur Speedwaylaget Dackarna vann över Indianerna till alla smålänningars jubelrop! Nu återstår för Dackarna att vinna över Rospiggarna vilket kan bli en nog så grannlaga uppgift.

Beppe Blom blev utsedd som gruppens ledare denna kväll

Regnbågsdalens kafé i Ingatorp Rekommenderas!

 Ove Fundin har fått på sig hjälmen

Ove Fundin står numera som staty på torget i Tranås. En bild jag tog på nyårsdagens förmiddag efter en fantastiskt trevlig nyårskväll med övernattning i Oves och Ioanas svenska hem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *