Onsdagens mc- tur mm 150513

Vi har haft en fin dag i Vimmerbytrakten. Mot kvällen kom det in en och annan kraftig regnskur. Jag hade bestämt mig för att hänga med grabbarna på den så kallade ”Antikrundan” på motorcykel.Bella och jag hade en skön sovmorgon, även Hubbe håller sig lugn så länge Bella och jag ligger i soffan. Jag sover fortfarande i soffan, i en sovsäck, kanske lite fältmässigt men det är praktiskt, jag slipper att bädda. Har ett mysigt sovloft där Sollan och jag låg så länge hon kunde ta sig upp för trappan. I vinter har vårt så kallade torp, egentligen ett brännvinsbränneri från sent 1600- tal, varit utsatt för invasion av möss, som har ätit sönder sängkläder och gjort sina behover över allt, även i sängarna på vårt loft. Det mesta är nu sanerat återstår endast sovloftet men det står nu på tur så att Bella och jag kan flytta upp.Jag hade stämt möte med mina svägerskor som är tvillingar, Bella och jag kom till vår lägenhet, där höll de på att packa porslin, prydnadsprylar mm i kartonger som de körde över till Erikshjälpen. Tragiskt att se när vårt hem efter 50 år splittras på detta sätt, men jag har inte plats för allt. Jag har ett ganska omfattande bibliotek, vet inte var jag ska göra av alla böcker som jag inte vill skiljas från.


Vid lunchtid tog jag med mig vännen Gunnar Lith och åkte över till Oxgården där vi åt en god lunch, det var isterband från slakteriet i Virserum, de har de bästa isterbanden. Bella och jag sov lunch i lägenheten, sedan åkte vi över till Sollan på hemmet. Hon låg och vilade, hon vilar mesta delen av dagarna. Hennes systrar hade lejt en hårfrisörska som hade permanentat henne, en tidig födelsedagspresent från dem. Sollan fyller 75 år den 16 juni. Då brukar ofta näckrosorna i dammen slagit ut, får se hur det blir efter denna kalla vår, spegelkarparna brukar leka våldsamt när vattentemperaturen överstigit 20 grader över en vecka, det har inte hänt ännu.Jag satt hos Sollan någon timma, jag besöker henne varje dag när jag är hemma. När vi skildes klappade jag henne på kinden och sa: ” Vad Du är vacker”. Det leendet jag fick glömmer jag inte. Jag har nog varit lite för sparsam med sådana yttringar. När jag och Bella åkte därifrån grät jag, förstår inte varför jag blivit så här känslig efter alla operationer och behandlingar. 59 år tillsammans har satt sina spår.Kom lagom hem för att klä om och byta bilen mot motorcykeln, vi träffades som vanligt vid st1- macken på norr. Ikväll var det premiär för mig, jag har legat lågt med mc- åkandet denna vår, vädret har varit kyligt och cellgifterna har knäckt mig. Idag är det tre veckor som jag inte ätit dessa giftpiller men biverkningarna slår nästan fullt ut fortfarande med blödande sprickor i fingertopparna mm. gikten har nu också slagit till i högra stortån, det blir en ny cortisonkur. Vi blev bara tre hojar ikväll, Sven-Erik, Lasse Plåt och jag, den senare klasskamrat med mig från tredje klass i folkskolan. Färden gick på småvägar över Rumskulla, Tyresbo till Mariannelund. Vi åt goda smörgåsar och hade en trevlig pratstund med värdinnan och en präst, som också besökte kaféet. En äldre dam kom in och var helt begeistrad över våra motorcyklar och vårt besök. Hon berättade att hon och hennes man hade åkt mer än 300 000 km på motorcykel, många resor ner genom Europa, men i år blir det nog inga långresor, min man är nu 83 år och jag får vårda honom säger hon. Men så utbrister hon: ”Jag är ju bara 87 år”. De åkte på en BMW 1100, det kommenterade jag med att det är endast livsnjutare som åker BMW. (Gäller dock endast BMW motorcyklar) När den kraftiga regnskuren dragit över körde vi hem i fint väder.När jag kom hem var jag nedkyld och värmde en mugg med varm buljong, slog på infravärmaten på altanen och njöt av kvällen som till en början var mulen. Helt plötsligt börjar det regna kraftigt samtidigt som det spricker upp och solen kommer fram borta i väster.Tallarnas stammar börjar lysa röda, göken gal, först i öster senare i norr, en humla kommer och gästspelar varje kväll när jag sitter ute. Fiskmåsen har lagt ägg på sin favoritsten ute i dammen, en damm jag lät gräva för snart 25 år sedan, den är på 9040 kvadratmeter. Allt är byggt och inplanterat efter vederbörliga tillstånd om nu grannkärringen skulle undra. Hon älskar att anmäla mig och andra närboende för de mest otroliga saker, men ingen verkar bry sig om hennes stora hobby, att anmäla folk. Hennes vita katt kommer ofta och smyger runt vår damm, så ock ikväll, men katten är snäll. Bilderna visar vilken underbar boplats jag har, tyvärr är det ensamt utan Sollan, förra året bodde hon med mig här i Sjundhult.I morgon är det Kristi Himmelsfärdsdag, Gunnar Lith och jag åker på gudstjänst till Gullringen där Korskyrkan och Svenska kyrkan har gemensam gudstjänst, det brukar vara trevligt. Gunnar som relativt nybliven änkeman och jag som gräsänkling börjar mer och mer söka oss till olika pensionärsarrangemang.

Ha en fin helg!  /J-O 

   

Infravärmaten ger en härlig värme till mig och Bella som ligger i mitt knä

Regnbågen börjar i öster  

  
Och går ner i söder. Ympningen av bigarråer har mot alla odds fortfarande liv

Augustipäronträdet står i full blom och längre bort mellan dammarna blommar ett körsbärsträd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *