Onsdagstur med mc-gänget 171011

Fick idag lufta min motorcykel efter nästan en månads vila. Beroende på batteriproblem men också dåligt väder med kyla och regn. Ett nytt batteri a 1700 kronor gjorde att hojen tillfrisknade.

I eftermiddags var vi sex motorcyklar med förare, som gjorde en fantastisk tur under min ledning.

Det blev ca 14 svenska mil (140 km) på fantastiska vägar som buktade både i vertikal och horisontal led.

Turen gick från St1- macken som vanligt kl 15.00. Vi har tidigarelagt avgången på grund av det tidigare mörkret som råder i vårt land den här årstiden.

Turen gick österut via Blackstad, genom Odensvi till Horn i Östergötland där vi planerat för kvällsfika. Tyvärr var det stängt på Annas Kafé, där vi normalt brukar avnjuta hennes räkmackor.

Vi fortsatte därför till Kisa och Café Columbia. Varför det heter Café Columbia kände jag inte till. Kaféet innehållet ett museum över utvandringen till Amerika vilket var populärt från dessa ödemarker med steniga tegar. Om det även gällde landet Colombia känner jag heller inte till.

Vid närmare studier kunde jag konstatera att det finns flera orter, städer och områden i USA som heter Kolumbia som då inte får förväxlas med Colombia i Sydamerika, ett land, som jag besökt och flugit igenom med en enmotorig Cessna, en upplevelse jag inte har någon önskan att uppleva igen, men det är en annan historia.

Hur eller hur smakade mackor och bullar med kaffe gott. Efter en halvtimme fortsatte vår färd söderut via gamla Linköpingsvägen via Gullringen och Södra Vi till vägskälet vid Lunds Prästgård där vi skildes. Nu var det endast Staffan och jag som fortsatte mot Djursdala där Staffan hör hemma och jag vidare till Sjundhult och min väntande Bella.

Det blev en höjdartur i kvällssolen genom norra Småland och södra Östergötland, vilka fantastiska naturupplevelser i kvällssolen med lövskogarnas skiftande färger.

Tyvärr blev vi endast 6 hojar denna onsdag. Många har ställt in sina hojar för säsongen, själv har jag avställt sportbilen, motorhojen får vara kvar i registret hela oktober, sedan får den övervintra i väntan på en ny vår. /J-O

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *