På MAF- Swedens årsmöte på Malmens militära Flygskola 160415

Har idag varit på Malmen där vi haft MAF- Swedens årsmöte med efterföljande samkväm för oss som varit med från begynnelsen.    Samkvämet hölls på Flygets Hus, F3’s gamla officersmäss. Flera av oss berättade om uppstarten av programmet i Bangladesh. 

Alltid roligt att träffa gamla bekanta och dela gamla minnen. Det blev en heldag i hjälpflygets tecken.

  Den här bilden togs vid den allra första träffen den 8/5 1982 på Bjärka Säbys Slott då vi beslöt att bilda Föreningen För Missionsflyg, sedermera namnändrat till MAF- Sweden.

Flera av de som var med på bilden fanns med idag, några finns inte längre ibland oss.

  Gamle kompisen Eugen Arvidsson till vänster i bild med min släkting Stig Holmström i mitten och jag själv på högerflanken. 
Eugen och jag flög en gång en Cessna 206 från Nordamerika över Karibiska havet, Bahamas, Kuba till Jamaica. Vidare via Colombia över Amazonas djungler till Bolivia i Sydamerika, en spännande och äventyrlig resa utefter den kända knarksmugglingsrutten. Tror det var år 1991.

  Eugen och Stig i glatt samspråk
  Stig Holmdtröm med Jan Bergdal i bakgrunden, Jan med ett mångårigt förflutet i Bangladesh och Stig med ett förflutet som den förste av Saabs provflygare som flög premiärturen med JAS Gripen.

  Lars-Erik Wallhagen studerar cockpit på en Saab SK60.
  Flygläraren Nordlander visade runt och höll ett intressant föredrag om den militära flygskolan på Malmen. Jan Widmark i bakgrunden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *