Rügen 2013-09-18

130918 Dag 1
99- Årsfirande
Vi har varit gifta i 48 år idag den 18 sept
Kjell och Ann-Katrin har varit gifta i 49 år den 16 sept
Bella fyllde 2 År den 16 september

En bröllops- och födelsedagsresa var på sin plats. Vi packade lite utrustning och tankade upp Volvon. Styrde söder ut, passerade i fint väder ner genom Småland och norra Skåne.

Blev uppringd av min gamle flygarkompis Öyvind Pedersen från ett regnigt Limhamn. När han hörde vi var på väg söderut ville han bjuda på snabbfika, helt perfekt efter lite yonkifood på Mc Donalds i Växjö. Vår färja till Sassnitz med avgång kl 17.30 medgav en timmes stopp i Limhamn. Öyvinds hustru Lina hade kaffepannan klar och bjöd på goda kakor. En knapp timmes flygsnack hann vi med innan vi drog vidare mot Trelleborg.

Vi gled ut på ett lugnt Östersjöhav, uppsökte matsalen på färjan med det passande namnet Sassnitz. Ungersk gulasch fick det bli för min del. I väster fick vi se solen gå ner i havet med ett fantastiskt färgspel, till skillnad från morgonens fantastiska soluppgång i dimma, som gav mig en effektfull morgonbild.

När vi närmade oss den gamla Östtyska kusten vid ön Rügen var fullmånen i fullt sken, den speglade sig så fint i havet. De vita saltstensklipporna kunde vi bara urskilja som mörka konturer i nattmörkret.
Passerade två tullare eller om det möjligen var gränspoliser, ingen reaktion, vi fortsatte med GPS’ens hjälp några km till ett hotell jag bokat via Internet kvällen innan. Vi hittade det långt in i mörka skogen, nyckeln låg där de berättat i ett mail.

Vi smög in, hittade våra rum och Bella hoppade direkt upp på kudden till Sollans säng där hon etablerade sig för övernattning.

Verkar bli en budgetresa, färjan kostade 699 svenska kronor för fyra personer och en bil, hotellet kostade endast 66 Euru per dubbelrum med toppenfrukost plus fem Euro för Bellas vila på Sollans kudde.

En kul episod: blev under morgonen före vår avresa uppringd av receptionisten på hotellet, som ville ha min emailadress, jag bokstaverade på gammalt flygarmaner med termerna Alfa, Bravo, Charlie, Delta etc. Hennes reaktion kom direkt: ”Ar you pilot?”. Mitt svar: Yes I have been during 42 years. She ansver: ”Me too, during twenty years”. Ok! So we have much to speak about to morrow! 😉

Resan har fungerat bra, Ann-Katrin och jag har varit lite oroliga, Sollan med sin yrsel och Kjell med sin Parkinson, som ger sig mer och mer till känna. Ok! De var trötta men verkade trivas med dagens strapatser. Kjell jobbade ca tio år i vårt företag som flygtekniker och produktionschef. Kjell och jag har flugit en del tillsammans bland annat med en Cessna 206 genom Saharaöknen till Dodoma i Tanzania. Vi var båda med om att grunda MAF-Sweden år 1982, han som teknisk rådgivare och jag som rådgivare och flygchef på bushflygsidan. Tragiskt när en gammal kompis och vän börjat få problem.

20130919-104822.jpg

20130919-104832.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *