Söndagsmorgon 160828

Klockan är 05.00 vaknar upp efter en god nattsömn. Bella ligger vid mina fötter, hon är inte av den morgonpigga sorten, ligger gärna till klockan åtta när hon märker att frukosten är serverad.
   Natten har varit kylig, endast 8C grader, vi hade +25C igår. 

   Klockan 11.00 igår samlades vi i den så kallade ”Antikrundan” för en motorcykeltur. Bella fick vara hos grannen Bror Adolfsson där hon verkar trivas. 

   Vi var sex motorcyklar, färden gick på fina småvägar via Ydrefors, Österbymo, till Torpön, som är en ö i sjön Sommen. 

 Där åt några av oss en utsökt ”Pocherad torsk med äggsås”. Vädret var perfekt för mc-åkning, vi tog den lilla färjan över sjön Sommen till den norra sidan, sen följde vi den fantastiska vägen utefter Sommens norra strand fram till Malexander. Jag är tveksam om det finns någon vackrare och härligare motorcykelväg i vårt land än just den som går vid sjön Sommens norra sida.

Rast och vila

Efter Malexander passerade vi platsen med minnesstenarna prydda med blommor som minner om de hemska morden av två unga poliser varav en var från Vimmerby. Året var 1999, några vettvillingar rånade en bank i Kisa och stötte under flykten på dessa poliser och sköt kallsinnigt ner dem direkt. De sitter fortfarande i fängsligt förvar.

   Färden gick vidare via Kisa och gamla vägen genom Gullringen och södra-Vi, följde sjön Kröns östra sida med den fantastiska utsikt som där finns. I Vimmerby skingrades vi och styrde var och en till sitt.

    Jag åkte hem, klädde om och tog med Bella in till Sollan på hemmet, Sollan var trött och hängde mer eller mindre i rullstolen, kunde inte föra ett samtal med henne, hon har tappat talförmågan och jag kan med svårighet läsa något på hennes läppar, hon gillar att sitta ute när vädret är så fint som nu. Vi höll varandra i hand och hon vill inte släppa den. Vi tog den sedvanliga promenaden runt anläggningen, det gillar hon.

   Tillbaka till Sjundhult lagom för att varva ner en stund på ljugarbänken innan GP- Speedwayen från Polen sändes på tv klockan 18.45.

   Kompisen Inge Johansson, som tidigare varit speedwayåkare och lagledare för både Dackarna och Västerviks speedwaylag, åtta år på vardera lag kom ut för att se tävlingen.

   Jag grillade två rejäla revbensspjäll och bjöd på och Inge lät sig väl smaka.

   Det gick mycket dåligt för de ”Svenske”. Endast Fredrik Lindgren kom till semifinal han radade upp en hel rad med 2- poängare. Andreas Jonsson mäktade inte få ihop en enda poäng, pinsamt!

   Nu ser jag fram emot en fin söndag med besök på Kröngården och givetvis några timmar hos Sollan!

   Fridens alla vänner, around the globe! 

Min BMW vid vår magnifika stenmur i bakgrunden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *