Tisdag kväll i Sjundhult 140916

Ringde vår son och frågade om han ville följa med ut i skogen och se om det fanns några kantareller. Han kom ganska omgående med sina båda grabbar. Jag ville inte gå ensam till skogen så nära inpå min hjärtklaffsoperation.

Det var inte många kantareller vi hittade, ganska omgående kände jag att jag borde gå på toan, men det finns ju inte någon sådan i skogen. Innan vi åkte ut var jag stenhård i magen. Jag satt på stenar i skogen, efter en stund körde vi hem, jag hann lagom in på toan. Jag klarade situationen men kände mig konstig. Jag gick in i torpet och lade mig på soffan och Bella hoppade upp och låg på mina ben.

Jag låg och läste på min iPad när jag började frysa så förskräckligt, jag fick fullständig feberfrossa, gick upp och eldade i spisen, Bella var mycket orolig och följde mig hela tiden. Gick tillbaka till soffan och försökte läsa, helt omöjligt, hela jag skakade. Jag hade låst dörren och tänkte att det var bäst att låsa upp den så att någon kunde komma in om något allvarligt skulle hända. När jag reste mig kände jag ett mindre tryck i bröstet.

Ringde sonen, som var i simhallen i Hultsfred med grabbarna och kunde inte komma, han tyckte jag skulle ringa ambulansen, det är ju inte det första man vill. Ringde då till vännerna Engström som omgående kom. Annkristin ringde omgående SOS och ambulansen kom efter en dryg halvtimme. Det var Hultsfredsambulansen som blev omdirigerad på väg hem från Västervik. Annkristin och Kjell tog hand om Bella. Bella stod utanför ambulansen och tittade på när husse blev inburen, hon undrade nog vad det var som hände, hon såg riktigt orolig ut. Matte är på Granebo, så jag förstår att hon är orolig. Samtidigt älskar hon Annkristin som ger henne sågad mat.

De tog en hel del prov, även EKG som sändes direkt till Västervik, bland annat var febern uppe i 39,6 grader. Kom in på akuten i Västervik och en väldig aktivitet satte igång. Man misstänkte hjärtinfarkt men så var inte fallet. Nu dagen efter har de gjort ultraljud på såret i ljumsken där man förra veckan gick in och reparerade en hjärtklaff. Ett sår som sprungit läck 4 gånger. Nu är det dock läkt och jag har tagit bort alla förband. Talade med läkaren, hon har ingen förklaring till febertoppen, febern gick ner under natten och var så låg som 35,9 idag. Ultraljudet visade att det ligger en liten blodficka som man tror kommer att läka ut av sig själv. Läkaren säger att det nog är en infektion men kan också vara ett virus som drabbat mig.

Jag ligger fortfarande kvar på intensiven och får antibiotika dropp. Jag kan nu gå fritt in till avdelning 4 där jag kan koppla upp mig på internet. På intensivvården råder internet och mobilförbud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *