Tisdagskväll i Sjundhult 150519

Det har varit en riktigt gråtrist dag med ösregn. Bella ville inte gå ut, inte jag heller. Tog av pyamasjackan först kl 17.00, sen åkte jag in till Sollan för mitt dagliga besök. Köpte en brevlåda så att jag kan ändra adressen.

(null)

(null)

Fruktträden i full blom lyser så vackert i aftonsolen. Jag sätter på infravärmen på balkongen och det blir riktigt skönt trotts en ganska kylig kväll.

(null)

(null)

Utsikten är betagande, kan inte låta bli att ta bilder, det är nytt senarie som spelas upp varje kväll när solen står lågt borta i väster, utsikten ändras ibland flera gånger i timman.

Fiskmåsen ute på sin sten lämnade sina ägg för en stund den flög alldeles intill vår balkong, precis som den ville kolla om det var Bella och jag som satt där. En fiskgjuse passerade över, fortsatte tydligen ner till sjön Snessnaren. För många år sedan planterade jag in 15 regnbågsforeller. Det visade sig att de simmade i det varma ytvattnet och då kunde jag se hur fiskgjusen dök ner och plockade upp dem. Det var intressant att se hur gusen kom upp i luften igen med sitt byte på tvären i flygriktningen, ganska omgående tog han ett nytt grepp och ändrade bytesfisken för att få bättre aerodynamik. Även husets humla ägnade kvällen åt mitt sällskap, den gillar nog infravärmen.

Det började bli kallt och Bella kröp djupare in i mitt knä. Vi lämnade balkongen och gick in och satt vid brasvärmen. Slog på tv,n och såg andra delen av James Cook, äventyraren och upptäcktsresanden, det är en dokumentär som går på tisdagskvällarna på Kunskapskanalen.

Jag blev för några dagar sedan uppringd av Ove Fundin, han sade följande: ”Jag blir gräsänkling framöver och behöver en lekkamrat, ska vi ta en tur med hojarna på några dagar”. Jo, det kunde jag ju tänka mig, frågan var vart vi skulle ställa färden, ett besök hos några gemensamma kompisar i Skåne var vi ganska överens om. Ove tyckte nog att vi skulle ta färjan över till Polen när vi ändå var ute på tur. Vi får se vad det blir!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *