Translate funktionen återställd med mera

Fick se att funktionen översätt hade försvunnit från min blogg. Vet inte hur länge det varit så. Anledningen är att både WordPress och Google Translate har kommit i nya
versioner, vilket jag inte märkt. Nu kan mina vänner med främmande språk åter följa min blogg och mina kåserier.

Jag har varit lite slö senaste veckorna med att skriva i min blogg. Det kan bero på att vi nu bor i sommarbostaden och att vi haft så fint väder. Sjukhusbesök och medicinering med 71 piller i veckan, som nu reducerats till endast 57 piller gör att jag nu mår bättre och skrivlusten kanske kan återväckas. Aktiviteterna har gjort att jag sover bättre om nätterna och då blir det mindre tid att skriva. Jag är som vildsvinen här på gården, jag är nattaktiv, åtminstone när det gäller skrivandet, att gå ut och jaga vildsvinen vid den tiden på dygnet är jag dock för lat för att göra.

Vår eminenta husläkare har sagt mig att jag inte alls lider av diabetes, vilket var det besked jag fick när jag lämnade sjukhuset i Västervik för några veckor sedan. Hon berättar att det inte alls finns någon dokumentation på att några diabetesprov tagits på mig. Den medicinering de satt in har hon tagit bort, den endast förvärrade mina njurars funktion. Man blir ju på bättre humör enbart av att få ett sådant besked även om man drabbats av slarviga och okompetenta läkare. De skickade hem mig med beskedet att mina kranskärl är så igenslammade att det inte gick att vidga dem, de rekommenderade endast ytterligare en näve dagliga mediciner. Verkar som de anser att det är bättre att skicka hem gubben att dö, då blir han en belastning mindre för sjukvården.

Läste just att svenska läkare mutas av medicinbolagen med exklusiva konferenser, fri sprit och lyxliv när de tar fram receptblocket lite oftare.

Nu har jag blivit rekommenderad av en hjärtläkare, som är kompis till en av mina kompisar att begära en ”sekond opinion” med att de ska lämna besked om de senaste rönen att vidga kranskärl verkligen har undersökts?

Idag är det onsdag morgon, inte vilken onsdag som helst det är Valborgsafton i Sverige, något vi firar genom att göra upp stora eldar och sjunga vårsånger, allt för att hälsa våren och sommaren välkommen. Dessa eldar kan man se vid sjöar och och vid olika festplatser i hela vårt land. Förr kunde man se de något högre utbildade, äldre män och kvinnor, som tagit ”studenten” profilera sig genom att ta på sina gulnande studentmössor. Idag har i stort sett alla ungar som slutat skolan den titeln antingen de klarat några prov eller ej, flera går omkring med en mössa nerdragen över öronen och ser allmänt obegåvade ut.

Som vanligt är det kyligt väder igen, brukar vara så på Valborgsaftonen. Tidigare i veckan har vi haft dryga 20C grader. Ikväll är det en sån där kväll med raketer och smällare så att man inte kan ta med sig hunden ut. Vår Bella har nu äntligen börjat återhämta sig efter nyårsaftonens vansinniga skjutande.

Denna morgon kl 05.45 stod jag och beundrade utsikten över vår damm när två jättefåglar i bästa rote- formering kommer in över dammen och landar intill. Det är vårt hägerpar, som gjorde premiärlandningen här. Kan inte säga att jag är så glad över deras återkomst varje år eftersom jag åker på försörjningsansvaret. De står nämligen hela dagarna vid dammen och frossar på mina svenska flodkräftor och äter av våra karpyngel och troligen även av de mindre malarna när de kommer åt. De är riktiga gourmeter!

I morgon är det den 1’a maj då alla arbetande och betungade har sin årliga högtidsdag. När jag var barn satte vi alltid potatisen den dagen, numera ligger jag mest på rygg och njuter av livets sötma.
/J-O

20140430-072100.jpg

2 reaktioner till “Translate funktionen återställd med mera”

 1. Hej J-O – en härlig morgonbeskrivning! I min barndom ”satte” vi också potatisen på 1:a maj! Dessutom hade min mor födelsedag den dagen vilket innebar att Rosenholms blåsorkester – som spelade in den dagen i Landsbro – stannade utanför vårt hus och gav en liten extra konsert.
  Jag var f.ö. en av musikanterna på den tiden!!
  I lördags var vi uppe i Linköping på MAF´s årsmöte. En bra samling som gav inspiration för fortsatt engagemang. Ett besök på helikopterdivisionen var ett intressant inslag.
  Vi önskar Er en fin helg – med sol och värme och vårupplevelse!
  Kerstin o Göran Ivarsson

  1. Hej Göran! Tack för kommentaren, trevliga minnen vi har!
   Skulle också varit på MAF’s årsmöte men Sollan orkar inte så mycket numera, hon har svårt när det är mycket folk runt omkring. Ha en fin helg själva också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *