Vinterkväll i Sjundhult 160106

  
Vi har haft två riktigt kalla dygn i våra trakter. I går var det trettondagsafton, Bella och jag satt hopkrupna framför brasan, vi hade det riktigt skönt med fin samvaro. Bella sviker mig inte, hon tyr sig alltid till mig och helst vill hon ligga i knät. Det känns bra att vara omtyckt.

Bella är en Yorkshireterrier, den rasen användes till att jaga råttor i yorkshireområdet i mitten på 1800- talet, tills bättre bemedlade damer kom underfund med att rasen var en trevlig knähund. Bella väger ungefär dubbelt så mycket som rasstandard, men det är nog bara bra här ute på landet. Hon jagar bort rådjur och harar från tomten. 

Jag har haft problem med möss under diskbänken, har tagit livet av 14 stycken i vinter, tre i går kväll. Nu har jag tröttnat och tätat ingångshålet med stålnät och plastik padding. Bella har inte ens märkt mössen. 

Igår kväll såg jag filmen Notting Hill med Julia Roberts och Hugh Grant. Jag vet inte vilken gång i ordningen jag ser den filmen, den är bland de bästa jag sett. Härliga skådespelare!

Vid midnatt släppte jag ut Bella och blev fascinerad av den fantastiska stjärnhimlen, en syn som stadsborna går helt miste om. 

Idag har det varit trettondagen, en dag som vi svenskar tydligen är ganska ensamma att fira.

Jag har klarat mig med luftvärmepumpen och rörspisen hittills men igår kopplade jag på den elektriska golvvärmen, det svider i mitt småländska hjärta att behöva betala den elräkningen när den väl kommer. Nu har vi dryga 20 C grader igen. 

Ikväll har Bella och jag åter krupit intill brasan, det är -15 C grader, det är väl inget att klaga på. Uppe i Norrland mot finska gränsen har de -40,4 C det är lite tuffare. Man räknar med att temperaturen ska falla ytterligare under natten.

I morgon kväll badar Bror och jag bastu igen, det är stunder man ser fram emot, märkligt att inte fler nappar på denna inbjudan som alltid är öppen. 

   God Natt alla som fryser!   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *